ابزارهای فروش لازمهِ کار فروشندهها در جهان امروزه. توی این درس از آموزش فروش میخواییم شما رو با جهان جدیدی که این ابزارها میسازن، آشنا کنیم.
مطالعات نشون داده که موفقیت در فروش در قرن بیستویکم، کار آسونی نیست و ایجاد انگیزه خرید در مشتری، برقراری احساس همدلی و… مدتهاست که بهتنهایی موفقیت در فروش رو تضمین نمیکنه! اون چیزی که در فرآیند فروش امروز مثل یک ورد جادویی عمل میکنه، برقراری ارتباط با مشتری، به شکل منظم و سیستماتیکه.
سوالی که اینجا پیش میاد اینه: که کی قراره برامون این ورد جادویی رو بنویسه؟ یک ابزار فروش کاربلد و باتجربه!
ابزار فروش چیه؟
بهطور کلی به یکسری ابزارهای دیجیتالی که کارشناسهای فروش برای راحت کردن کارشون، از اونها استفاده میکنن، ابزار فروش (Sales Tools) میگن. این ابزارهای فروش مثل جعبه خیاطیِ مامانبزرگهامون پر از ابزار و وسیلههای کارآمدن که میتونین در هر مرحله از فروش روشون حساب باز کنین!
با 5 ابزار فروش موفق آشنا بشین
ابزارهای فروش بیشتر از 5 موردن. اما ما اینجا 5 ابزار رو به شما معرفی کردیم تا بعدا خودتون دنبال شناخت ابزارهای دیگه فروش باشین.
نرمافزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
سیآرام به مدیریت روابط کسبوکار شما با مشتریانتون کمک میکنه. بهطور خلاصه این ابزار فروش، بهتون کمک میکنه تا…
- بهطور موثر با مشتریهای بالقوه در ارتباط باشین
- به روابطتون بهبود ببخشین
- تلاشهای بازاریابی و فروشتون رو به نتیجه مثبت نزدیک کنین
- پیگیریهای منظم و خودکار داشته باشین
ابزار هوش فروش (Sales intelligence)
هوش فروش به طیف گستردهای از فناوریها اشاره داره که به فروشندهها کمک میکنه تا اطلاعات مربوط به مشتریان بالقوه و جدیدشون رو شناسایی و درک کنن و روی اونها نظارت داشته باشن.
بهطور خلاصه، این نرمافزار جادویی به متخصصان فروش این دید رو میده تا دقیقاً بدونن با چهکسی و درباره چهچیزی باید صحبت کنن و چه زمانی باید ارتباط برقرار کنن. همچنین هوش فروش تمام اطلاعات مربوطه رو هنگام گفتوگو در مقابل فروشنده قرار میده.
بیشتر بخوانید: آموزش فروش تلفنی
ابزار تجزیهوتحلیل فروش (Sales Analytics)
نرمافزار تجزیهوتحلیل فروش، اصطلاحیه برای توصیف ابزارها و سیستمهایی که متخصصان و مدیران فروش از اونها استفاده میکنن تا بتونن بهطور مؤثر عملکرد فعالیتهای فروش رو ردیابی و ارزیابی کنن و بهبود ببخشن.
این ابزار فروش به مدیران فروش دیدی دقیق ارائه میده و در زمان بررسی فرایند فروش و تصمیمگیری، با ارائه جزئیات بیشتر به فروشنده کمک میکنه.
ابزار اتوماسیون بازاریابی (Marketing automation) و ABM
داستان فروش دو نوع نقطه شروع داره:
- یا فروشنده مشتری رو پیدا میکنه
- یا مشتری فروشنده رو پیدا میکنه
و نرمافزار اتوماسیون بازاریابی داستان فروش شما رو با دومین مورد شروع میکنه!
این نوع نرمافزار، به شرکتها این امکان رو میده که فرآیند کار بازاریابیشون رو ساده کنن و استراتژی بازاریابیشون رو با خودکارسازیِ یکسری ابزارهای بازاریابی مثل بازاریابی ایمیلی، فعالیت در رسانههای اجتماعی و تولید سرنخ، بهینه کنن. در آخر هم با پیادهسازی این روشهای بازاریابی تعداد زیادی مشتری جذب کنن!
ابزار موفقیت مشتری (Customer Success)
آخرین ابزار جادویی از لیست پنجتاییِ ما، به کسبوکارها کمک میکنه تا ببینن آیا محصول و خدماتشون مورد رضایت مشتری بوده یا نه. بهعبارت دیگه، نرمافزار موفقیت مشتری برای بهینهسازی روابط مشتری و حصول اطمینان از رضایت مشتری بهوجود اومده.
با استفاده از این ابزار، فروشندهها میتونن کلکسیونی از رضایتمندی و تجربیات مشتریهای قبلیشون به دست بیارن، اون رو با بقیه مخاطبان کسبوکارشون به اشتراک بذارن و مشتریهای جدیدی جذب کنن!
کلام آخر
ابزارهای فروش بهطورکلی به فروشندهها کمک میکنه تا بفهمن کدومیک از مشتریهای بالقوه در مورد محصول یا خدمات اونها موفق تر عمل کرده، چهزمانی باید با مشتریها ارتباط برقرار کنن و در مورد چهچیزی باید با اونها صحبت کنن. این ابزارها در وقت صرفهجویی و کمک میکنن بهجای اینکه انرژی تیم فروش روی انجامِ کارهای اداری خستهکننده و وقتگیر هدر بشه، برای مشتری ارزش ایجاد کنن.
امروز اکثر کسبوکارهای موفق جهانی، روی این ابزارها سرمایهگذاری میکنن. شرکتهایی که همچنان از روشهای فروش محافظهکارانه یا قدیمی استفاده می کنن، نه تنها در معرض خطر ازدستدادنِ فروش هستن، بلکه هم مشتری و هم نیروهاشون رو از دست میدن.
سوالات متداول
ابزار فروش چیه؟
بهطور کلی به یکسری ابزارهای دیجیتالی که کارشناسان فروش برای راحتکردن کارشون، از اونها استفاده میکنن ابزار فروش میگن.
بهترین ابزارهای فروش کدومها هستن؟
امروز این ابزارها تنوع زیادی دارن. معروفترین و مهمترین ابزار، نرمافزار CRM یا مدیریت ارتباط با مشتریه. ابزار تحلیل فروش، ابزار هوش فروش، ابزار اتوماسیون بازاریابی و… هم از بهترین ابزارهای فروش هستن.