انواع بازاریابی که برند شما باید در آنها سرمایه‌گذاری کند!

زمان خواندن 2.5 دقیقه

انواع بازاریابی

به روز شده در 21 شهریور 1403

توسط تیم تحریریه آکادمی دیدار

زمان خواندن 2.5 دقیقه

انواع بازاریابی تنوع زیادی داره تا جایی که بعضی از مراجع 148 نوع بازاریابی معرفی کردن؛ اما لزوما شما نباید درباره همه اونها یاد بگیرید. توی این مقاله من مهم‌ترین موارد رو آوردم.

فهرست مطالب

از وقتی که آدم‌ها یاد گرفتن چجوری توجه بقیه رو جلب کنن تا جنس و کالاهاشون رو بفروشن، بازاریابی هم به نوعی به وجود اومده. حالا اما انواع بازاریابی خیلی گسترده‌تر شده و دنیای امروز دیگه با زمان قدیم خیلی فرق کرده.

از بازاریابی موتورهای جستجو (SEO) تا بازاریابی شبکه‌ای و سنتی، هر برندی می‌تونه از ترکیب این روش‌ها برای جذب مخاطب‌های هدف خودش و افزایش فروش استفاده کنه. تو این مقاله باهم می‌خوایم یه نگاهی به معروف‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌های بازاریابی بندازیم.

 

انواع بازاریابی از دید مخاطب هدف

وقتی حرف از بازاریابی می‌زنیم، دو نوع اصلی بازاریابی داریم که بر اساس مخاطب هدفشون دسته ‌بندی میشن:

Catalogue Mockup

 

1. بازاریابی B2B

بازاریابی B2B مخفف “کسب و کار به کسب و کار” هستش. این نوع بازاریابی مخصوص اون کسب ‌و کارهاییه که مشتری‌هاشون بقیه کسب‌ و کارها هستن. تو این روش، کارشناسان فروش و بازاریابی سعی می‌کنن مشکلات بیزینس‌های دیگه رو شناسایی کنن و بعد راهکارهایی رو بهشون پیشنهاد بدن که اون مشکلات رو حل کنه.

 

2. بازاریابی B2C

بازاریابی B2C یعنی “کسب ‌و کار به مصرف ‌کننده”. این نوع بازاریابی به کسب ‌و کارهایی مربوط میشه که مشتری‌هاشون افراد عادی هستن، نه کسب و کارها. تو این روش، همه‌ی تمرکز بازاریابی روی نیازها، علایق و مشکلات مردم تو زندگی روزمره‌شونه.

 

بیشتر بخوانید: هر آنچه باید درباره تفاوت فروش B2B و فروش B2C باید بدونید

 

انواع بازاریابی در طول زمان

بیزینس از قدیم تا حالا همیشه تو تاریخ بوده و باهاش بازاریابی هم تکامل پیدا کرده. حالا بیایم یه نگاهی به دسته‌بندی‌های مختلف بازاریابی تو طول زمان بندازیم:

 

1. بازاریابی سنتی

بازاریابی سنتی به روش‌هایی اشاره داره که قبل از ظهور اینترنت استفاده می‌شده، مثل بیلبوردها، بروشورها، بازاریابی حضوری، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی. با اینکه امروزه خیلی از برندها به جای روش‌های سنتی از دیجیتال مارکتینگ استفاده می‌کنن، ولی باز هم یه سری برندها هستن که هنوز به روش‌های سنتی اهمیت میدن.

 

2. بازاریابی مدرن یا دیجیتال

بازاریابی دیجیتال یکی از سریع‌ترین رشدها رو تو دنیای امروز داشته. این نوع بازاریابی شامل تمام فعالیت‌هایی میشه که به صورت آنلاین انجام می‌شن. کسب ‌وکارهایی که تو دیجیتال مارکتینگ سرمایه ‌گذاری می‌کنن، از کانال‌های مختلفی مثل موتورهای جستجو، شبکه‌های اجتماعی، ایمیل و وب‌سایت‌ها برای ارتباط با مشتری‌هاشون استفاده می‌کنن.

 

بیشتر بخوانید: 6 مرحله تدوین استراتژی بازاریابی و فروش

 

روش‌های بازاریابی

حالا که با انواع اصلی بازاریابی آشنا شدیم، بیایم نگاهی به بعضی از معروف‌ترین روش‌های بازاریابی بندازیم:

 

1- بازاریابی برون‌گرا

بازاریابی برون‌گرا شامل تبلیغات ناخواسته مثل تماس‌های سرد، ایمیل‌های انبوه و تبلیغات چاپیه. تو این روش، پیام‌ها به مخاطب ارسال می‌شن، بدون اینکه لزوماً علاقه‌ای به محصولات یا خدمات شما داشته باشن.

 

2- بازاریابی درون‌گرا

برخلاف بازاریابی برون‌گرا، بازاریابی درون‌گرا روی جذب مشتری به صورت طبیعی تمرکز داره. یعنی سعی می‌کنه با ارائه محتوا و اطلاعات مفید، مشتری‌ها رو به خودش جذب کنه. تحقیقات نشون داده که این روش هزینه کمتری نسبت به بازاریابی برون‌گرا داره و مشتری‌های بهتری رو به خودش جذب می‌کنه.

 

بیشتر بخوانید: چگونه مدیر فروش شویم؟ [چشم‌انداز شغلی و مراحل تبدیل شده به یک مدیر موفق] 

 

3- بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا یکی از بهترین روش‌ها برای جذب مخاطب‌های هدف شماست. تو این روش، شما با تولید محتواهای جذاب و کاربردی، سعی می‌کنید مخاطب رو به سمت خودتون بکِشید و اون‌ها رو تبدیل به مشتری کنید.

 

4- بازاریابی ایمیلی

بازاریابی ایمیلی یکی از راه‌های موثر برای ارتباط با سرنخ‌ها و مشتری‌هاست. با ارسال ایمیل‌های هدفمند، می‌تونید آگاهی از برند رو افزایش بدید، محصولات و خدمات خودتون رو ترویج بدید و مشتری‌ها رو به سمت خرید هدایت کنید.

 

5- بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی تو شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین و توییتر به شما این امکان رو میده که با مخاطب‌های خودتون به صورت مستقیم و شخصی‌تر ارتباط برقرار کنید و برندتون رو به طور گسترده‌تری معرفی کنید.

 

6- اینفلوئنسر مارکتینگ

تو این روش بازاریابی، برندها با اینفلوئنسرها همکاری می‌کنن تا محصولات یا خدماتشون رو به مخاطب‌های بزرگ‌تری معرفی کنن. اینفلوئنسرها به خاطر اعتمادی که بین دنبال‌ کننده‌هاشون ایجاد کردن، می‌تونن به طور موثری برند شما رو به جامعه هدف معرفی کنن.

 

بیشتر بخوانید: مهمترین اصول بازاریابی که هم بازاریاب ها یا فروشنده ها باید بلد باشند

 

7- بازاریابی چریکی

بازاریابی چریکی یه روش خلاقانه و جسورانه برای جذب توجه مخاطباس. تو این روش، برندها با انجام فعالیت‌های غیرمعمول و خاص تو مکان‌های پرتردد، سعی می‌کنن آگاهی از برندشون رو افزایش بدن.

 

8- بازاریابی شبکه‌ای

بازاریابی شبکه‌ای یا چندسطحی یه روش فروش مستقیمه که تو اون، محصولات و خدمات شرکت توسط یه گروه از فروشنده‌های مستقل فروخته می‌شن. این فروشنده‌ها با جذب و آموزش دیگران، یه شبکه ایجاد می‌کنن و از فروش‌های زیرمجموعه‌شون هم کمیسیون می‌گیرن.

 

بیشتر بخوانید: انواع روش‌های فروش | کدام روش مناسب شماست؟

 

9- افیلیت مارکتینگ

تو این روش، افراد لینک‌های بازاریابی رو به اشتراک می‌ذارن و اگه کسی از طریق اون لینک‌ها خریدی انجام بده، یه درصدی از فروش بهشون می‌رسه.

 

10- بازاریابی دهان به دهان

بازاریابی دهان به دهان یکی از قوی‌ترین روش‌هاست. آدم‌ها معمولاً به توصیه‌های دوستان و خانواده بیشتر از هر نوع تبلیغی اعتماد می‌کنن. بنابراین، اگه بتونید تجربه خوبی برای مشتری‌ها ایجاد کنید، اونا خودشون برند شما رو به بقیه معرفی می‌کنن.

 

بیشتر بخوانید: افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) یا همکاری در فروش چیست؟ 

 

11- بازاریابی حضوری

بازاریابی بازاریابی حضوری که برای بعضی محصولات کاربرد داره شکل مستقیم ارتباطی هست که کسب‌وکارها با مشتریان بالقوه شخصاً در تعامل هستن. این تعامل شامل تعاملات شخصی از طریق رویدادها، نمایشگاه های تجاری یا جلسات رو در رو میشه. برخلاف بازاریابی دیجیتال، بازاریابی حضوری به مفاهیم ارتباط انسانی متکی هست و یه تجربه ملموس و فوری برای مشتری و بازاریاب ایجاد می‌کنه.

 

جمع‌بندی

بازاریابی یه دنیای خیلی گسترده‌ست که با روش‌ها و تکنیک‌های مختلفی همراهه. از روش‌های سنتی گرفته تا دیجیتال و مدرن، هر کسب‌وکاری می‌تونه با انتخاب روش‌های مناسب خودش به بهترین شکل ممکن با مخاطب‌های هدفش ارتباط برقرار کنه و فروشش رو افزایش بده.

 

سوالات متداول

بازاریابی دیجیتال چی هست؟

بازاریابی دیجیتال به تمام فعالیت‌های بازاریابی که به صورت آنلاین انجام می‌شن گفته میشه، مثل بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، ایمیل و موتورهای جستجو.

تفاوت بازاریابی برون‌گرا و درون‌گرا چیه؟

بازاریابی برون‌گرا روی ارسال پیام به مخاطب بدون توجه به علاقه‌مندی اون‌ها تمرکز داره، در حالی که بازاریابی درون‌گرا سعی می‌کنه با ارائه محتوای جذاب، مخاطب رو به سمت خودش جذب کنه.

بازاریابی شبکه‌ای چطور کار می‌کنه؟

تو بازاریابی شبکه‌ای، محصولات توسط فروشنده‌های مستقلی فروخته می‌شن که با جذب و آموزش دیگران، یه شبکه تشکیل می‌دن و از فروش‌های زیر مجموعه‌شون کمیسیون می‌گیرن.

این مطلب رو دوست داشتید؟

احتمالا این مقالات هم برای شما جذاب باشد

حرفه‌ای تر آموزش ببین،بیشتر بفروش!