کارشناس فروش تلفنی یک حرفه مهم و البته چالش برانگیزه که نیاز به مهارتهای ارتباطی عالی، مهارتهای فروش و دانش خدمات دهی به مشتری داره. به عنوان یک نماینده فروش تلفنی، شما بیشتر وقت کاری خودتون رو صرف ترغیب مشتریهای بالقوه و مشتریهای موجود برای خرید محصولات یا خدمات میکنین. درک مهارتها و نیازهای یک موقعیت کاری در فروش تلفنی میتونه به شما کمک کنه تا متوجه بشید که آیا این حرفه برای شما مناسبه یا خیر. تو این مقاله همچنین نگاهی به شغل بازاریاب تلفنی میندازیم و تفاوت کارشناس فروش و بازاریاب تلفنی رو بررسی میکنیم.
فروش تلفنی چیست؟
فروش تلفنی یعنی فروش محصولات یا خدمات از طریق تلفن. هدف از این کار، فروش مکرر از طریق روابط عالی با مشتریهاست. کارشناسان فروش تلفنی با مشتریها تماس میگیرن تا پیشنهادهای خودشون رو ارائه کنن، یا با مشتریها جلسات مختلف میذارن تا شانس خودشون برای نهایی شدن خرید رو افزایش بدن.
کارشناس فروش تلفنی کیست؟
به عنوان یک کارشناس فروش تلفنی، شما به طور مستقیم از طریق تلفن با مشتریهای بالقوه و مشتریهای موجود تماس میگیرید تا اونها را ترغیب به استفاده پیشنهادهای مجموعهتون کنید. به طور کلی دو نوع فروش تلفنی وجود داره: فروش درونگرا و فروش برونگرا .
کارشناسهای فروش تلفنی درونگرا (inbound)، از مشتریهای بالقوه و مشتریهای موجود تماس دریافت میکنن، در حالی که نمایندگان فروش برنگرا (outbound) باید خودشون با سرنخها یا لیدهای فروش تماس بگیرن.
بیشتر بخوانید: پیشنیازهای شغل کارشناس فروش
تفاوت کارشناس فروش تلفنی و بازاریابی تلفنی
فروش تلفنی به فروش مستقیم به مشتریها از طریق تلفن گفته میشه، درحالی که بازاریابی تلفنی یا تله مارکتینگ (telemarketing) دامنه وظایف گستردهتری داره.
تله مارکتینگ از تماسهای تلفنی برای ایجاد علاقه، ارائه اطلاعات، دریافت بازخورد مشتری و تولید سرنخ فروش استفاده میکنه. نقش بازاریاب تلفنی ایجاد فرصتهای فروشه، در حالی که کارشناس فروش تلفنی، این فرصتها رو به فروش نهایی تبدیل میکنه و در تلاشه تا در کنار تیم بازاریابی، مشتریهای وفادار برای محصولات یا خدمات یک شرکت به دست بیاره. شرح وطایف کارشناس فروش تلفنی خیلی طولانیه تره؛ به خاطر همین توی مقاله وظایف کارشناس فروش تلفنی حسابی دربارهش صحبت کردیم.
اهداف بازاریاب تلفنی
یکسری از اهداف اشخاصی که به عنوان بازاریابی تلفنی شروع به کار میکنن عبارتند از:
- ارائه اطلاعات به مشتری در مورد محصولات یک شرکت
- کمک به تیمهای فروش برای شناسایی و تأیید سرنخهای فروش
- اطمینان از مشتریهای بالقوه به منظور تسهیل کار تیمهای فروش
- ایجاد ارتباط مجدد با ارائه پیشنهادهای جدید وسوسه انگیز
- تبدیل درخواستهای مشتری به فرصتهای فروش
اهداف کارشناس فروش
کارشناس فروش اهداف متفاوتی نسبت به بازاریاب تلفنی داره که یکسری از اونها رو بررسی میکنیم:
- استفاده از اطلاعاتی که توسط نمایندگان تله مارکتینگ ارائه شده است برای پیگیری سرنخهای فروش
- تبدیل سرنخهای دشوار به مشتریهای فعال
- کاهش هزینههای فروش
- برقراری تماس سرد و کمک به رفع بازخوردهای منفی
بیشتر بخوانید: تفاوت کارشناس فروش و ویزیتور
نتیجه گیری
کارشناس فروش تلفنی و بازاریاب تلفنی، دو پوزیشن شغلی خیلی مهم برای فروش موفق یک کسبوکار هستن که هردوی اونها میتونه درآمد و موفقیتهای شغلی بالایی به همراه داشته باشد. توی این مقاله سعی کردیم نقش هردوی اونها رو بهتون بگیم و با تفاوت کارشناس فروش تلفنی و بازاریاب تلفنی آشناتون کنیم.
سوالات متداول
چه مهارتهایی برای یک کارشناس فروش تلفنی لازمه؟
برای یک کارشناس فروش تلفنی، مهارتهای ارتباطی، مذاکره، شناخت محصولات یا خدمات شرکت و توانایی متقاعدسازی مشتری اهمیت زیادی داره.
تفاوت اصلی بین کارشناس فروش تلفنی و بازاریاب تلفنی چیه؟
بازاریاب تلفنی به تبدیل سرنخهای فروش میپردازه، در حالی که کارشناس فروش تلفنی، مشتریها رو مستقیماً ترغیب به خرید محصولات یا خدمات میکنه.
چه اهدافی در فروش تلفنی و تله مارکتینگ دنبال میشه؟
اهداف کارشناس فروش تلفنی شامل تبدیل سرنخها به مشتری، کاهش هزینههای فروش و افزایش نرخ تبدیل هستش. در تله مارکتینگ، اهداف شامل تولید سرنخهای فروش، ارائه اطلاعات به مشتری و ایجاد فرصتهای فروشه.