ویژگی های فروشنده موفق چیه؟ | 12 ویژگی برای حرفه‌ای عمل‌کردن در فروش

ویژگی‌ های فروشنده موفق

مطالبی که در این مقاله میخوانید

ویژگی های فروشنده موفق چیه؟ تا حالا به این فکر کردین؟ این مطلب قراره به‌طور ویژه به این سوال جواب بده. اگر تجربه خوبی از فروشندگی نداشتین، اگر دوست دارین موفق‌تر باشین و یا حتی اگر تازه وارد دنیای فروش شدین، ادامه این متن از آن شماست! با یکی دیگه از درس‌های آموزش فروش ما باشین.

 

ویژگی های فروشنده موفق که لازمه کار هر فروشنده است

فرقی نداره که یک استارت‌آپ تازه کارین یا یک شرکت بزرگ. در هر حالتی فروش خوب خیلی مهمه. رسیدن به این ویژگی مهم هم نیازمند فروشنده‌هاییه که ویژگی‌های فروشنده خوب رو دارن و مهارت فروختن رو بلدن. پس بریم سر اصل مطلب: یعنی ویژگی‌ های فروشنده موفق.

 

1. اهمیت‌دادن به منفعت مشتری

فروشنده موفق کسیه که به مشتریانش اهمیت بده. منظور از اهمیت‌دادن به مشتری اینه که اون رو بشناسه و چالش، نیاز، اخلاق و اهدافش رو درک کنه. مشتری‌ها عاشق اینن که درک بشن و چیزی که میخرن نیازشون رو رفع کنه.

 

2. اعتماد داشتن

یکی از ویژگی های فروشنده حرفه ای اعتماد داشتن به محصولشه. وقتی خودتون محصول‌تون رو باور نداشته باشین چجوری از مشتری توقع دارین باورتون کنه و ازتون بخره؟ از خصوصیات فروشنده موفق اینه که با اطمینان محصولش رو معرفی می‌کنه و می‌گه که چجوری این محصول مشکل یا نیاز مشتری رو برطرف می‌کنه.

 

3. آگاهی و آمادگی

یکی از مهم‌ترین ویژگی های فروشنده موفق آگاهیه. یک فروشنده باید بدونه که محصول یا خدماتش چجوری روی محیط و زندگی مشتری نقش مثبت می‌ذاره.

 

4. انعطاف‌پذیری

کسی موفق به فروش میشه که بتونه مشکلات مذاکره رو حل کنه و موانعی که سر راه فروش قرار دارن رو از بین ببره. این یک ویژگی فروشنده موفق خیلی مهمه؛ اینکه هیچ مشکلی جلودارش نباشه و بتونه همه رو حل‌وفصل کنه.

 

5. شنونده خوبی بودن

فروشنده موفق کیست؟ چنین کسی بدون شک کسیه که قبل از شروع معرفی و پرزنت محصول، خوب به مشتری گوش بده و نیازها و دغدغه‌های مشتری رو بشنوه و درک کنه.

 

6. چندکاره بودن!

شاید این ویژگی یکی از سخت‌ترین‌ها باشه؛ اما یک فروشنده موفق باید بتونه با لیدهای جدید ارتباط بگیره، اون‌ها رو پیگیری کنه، از راه‌های ارتباطی مثل ایمیل با اون‌ها در ارتباط باشه، فروش رو نهایی کنه و در نهایت بتونه بعد از فروش هم مشتری رو حفظ کنه.

 

7. مشاور بودن

گفتن مزیت و ویژگی محصول برای فروختن کافی نیست. شاید در گذشته می‌شد با این کار محصولی رو فروخت ولی الان مشتری بیش‌تر از هر چیزی دنبال یک مشاوره.احتمالا بهترین جواب به سوال «چگونه فروشنده موفق باشیم؟» اینه که در کنار فروشنده، مشاور مشتری هم باشین.

 

8. راست‌گویی از ویژگی های فروشنده موفق

عدم صداقت می‌تونه یک مشتری و کسانی که باهاش در ارتباط هستن رو به سرعت به سمت سراشیبی و سقوط ببره. بهتره معامله رو از دست بدین اما صداقت‌تون رو به هیچ‌وجه از دست ندین. 

 

9. متمرکز بودن

فروشندگان حرفه ای با شایعات، انرژی‌های منفی اطراف و حتی دیدن پیشرفتِ رقبا از راه‌شون منحرف نمی‌شن. اون‌ها هدفشون رو می‌شناسن و عمیقا روی اون تمرکز می‌کنن تا بهش برسن.

 

10. مثبت‌اندیشی

یکی از ویژگی های فروشندگی حرفه ای مثبت اندیشیه. در صورتی‌که این ویژگی درهر فروشنده‌ای به‌وجود بیاد و تربیت بشه، در مواقع سخت بهش انگیزه و تمرکز می‌ده. مشتری دربرابر چنین فروشنده‌ای حس اعتماد بیش‌تری داره و از طرفی به دلیل اعتماد به نفس فروشنده به محصول، او هم به خریدش اعتماد بیش‌تری پیدا می‌کنه.

 

میتونین درباره نگرش فروش بیش‌تر بخونین: نگرش فروش درست چیه؟

 

11.  همیشه یک قدم جلوتر بودن!

فروشنده حرفه‌ای همیشه باید یک قدم از مشتری جلوتر باشه و خودش رو برای هر اتفاقی آماده کرده باشه. مثلا اگه مشتری مخالفت کرد، اگه تمایل نشون داد، اگه زیادی مشتاق بود و غیره.

 

12.  صمیمیت ایجاد کردن (البته به اندازه!)

فروشنده موفق می‌تونه توی مدت زمان کمی که با مشتری حرف می‌زنه باهاش ارتباط دوستانه‌ای برقرار کنه و مثل یک دوست بهش پیشنهاد خرید بده. فقط باید حواس‌جمع بود که این صمیمت بیش‌تر از حد لازم نباشه!

 

کلام آخر درباره ویژگی های فروشنده موفق

فروختن سخت به نظر می‌رسه؛ ولی برای کسی که ویژگی های فروشنده موفق رو داشته باشه آسونه. ویژگی‌های بالا رو تمام و کمال یاد بگیرین و سعی کنین بهشون دست پیدا کنین. با این ویژگی‌ها صدها قدم به موفقیت نزدیک‌ترین. بیشتر بخونین.

 

سوالات متداول

ویژگی های فروشنده موفق چیه؟

ایجاد رابطه موثر، مثبت اندیشی، اگاهی، چندکاره بودن، راست‌گویی، داشتن توانایی مشاوره و… .

چرا داشتن ویژگی‌های خاص برای موفقیت در فروش لازمه؟

این ویژگی‌ها درواقع مهارت‌های لازم برای فروشندگی هستن. فروشندگی نیازمند کسب این ویژگی‌ها و مهارت‌های شخصیته، چون هر فروشنده با تعداد زیادی از افراد در ارتباطه که بدون داشتن ویژگی‌های خاص این رابطه دچار اختلال می‌شه.

5/5 - (2 امتیاز)

Catalogue Mockup

اشتراک:

مطالبی که در این مقاله میخوانید