شغل های فروش رو می‌شناسین؟ کدوم‌ شغل فروشندگی مناسب شماست؟

زمان خواندن 4 دقیقه

شغل های فروش

به روز شده در 18 آذر 1402

توسط تیم تحریریه آکادمی دیدار

زمان خواندن 4 دقیقه

شغل های مرتبط با فروش این روزها تنوع زیادی پیدا کردن. دلیل این تنوع مشخصه: اهمیت فروش. مشاغل فروش در دنیای امروز در عین حال که شباهت‌های زیادی دارن، متفاوت هم هستن. هر کدوم از اون‌ها سناریو و کارکرد مخصوص به خودشون رو دارن.

فهرست مطالب

شغل های فروش مثل یک جعبه ابزار می‌مونن! هر کدوم یک‌جور کارایی دارن. به همین دلیل همه اون‌ها مهم و کارآمدن؛ از همکار فروش گرفته تا استراتژیست فروش.

اگه دوست دارین درباره استراتژی فروش بیش‌تر بدونین: اینجاست!

فروش نه تنها یکی از پرطرفدارترین موقعیت‌های شغلی در دنیاست، بلکه یکی از پردرآمدترین شغل‌ها هم هست. داده‌های سایت مانستر (Monster) نشون داده که یک فروشنده متوسط ​​در ایالات متحده، هرسال بالای 51 هزار دلار درآمد داره که می‌تونه اون رو افزایش هم بده.

شغل فروشندگی هر روز در دنیا در حال علمی‌تر شدن، گسترده‌تر شدن و محبوبیت بیش‌تره. به همین‌دلیل همین حالا مشاغل فروش زیادی وجود دارن و احتمالا در آینده به موقعیت‌های شغلی فروش باز هم افزوده بشه.

Catalogue Mockup

بیایین درازه‌گویی نکنیم و بریم سراغ بررسی بعضی از مهم‌ترین موقعیت‌های شغلی در دنیا. بعد از این متن بهتر می‌تونین درباره آینده شغلی‌تون توی فضای فروش تصمیم بگیرین.

 

بهتر است همین امروز این شغل های فروش را بشناسید!

کارشناس فروش

کارشناس فروش کیست؟ چنین فردی برای یک سازمان یا کسب‌وکار کار می‌کنه و باید محصولات و خدمات اون سازمان رو به مشتریان بالقوه بفروشه. در نگاه عمیق‌تر، کارشناس‌های فروش باید بهترین راه‌حل‌ رو برای درد مشتری پیشنهاد بدن. کارشناس فروش علاوه بر دانش فروش باید مهارت‌های فروشندگی رو بدونه و ابزارهای لازم برای کارش رو بشناسه. این موقعیت شغلی اغلب در یک تیم فروش کوچک یا بزرگ قرار داره و کارشناس فروش باید با سرپرست تیم یا مدیر فروش در ارتباط باشه.

*نکته: اگه دوست دارین توی شغل موفق بشین در دوره آموزش کارشناس فروش حرفه ای شرکت کنین.

 

کارشناس پشتیبانی فروش

این موقعیت شغلی خیلی مهمه چون افرادی که وظیفه پشتیبانی رو دارن از مهم‌ترین نفراتی در یک کسب‌وکار برای برقراری ارتباط با مشتری‌ان. متخصص پشتیبانی فروش از تیم فروش پشتیانی می‌کنه تا برای به دست آوردن و حفظ مشتری موفق‌تر عمل کنن. کارشناس پشتیبانی فروش به شکایات و سوالات مشتریان جواب می‌ده، به اون‌ها آموزش کوتاه تلفنی و آنلاین و یا آموزش بلندمدت‌تر و حضوری می‌ده و وضعیت ارتباط مشتری با سازمان رو دائما رصد می‌کنه.

 

نماینده توسعه فروش (SDR)

این شغل مرتبط با فروش اغلب برای کسانی خوبه که تازه وارد شغل فروشندگی شدن. نماینده توسعه فروش با تجربه اندکی هم می‌تونه کارش رو شروع کنه. کارش چیه؟ رسوندنِ سرنخ‌ها (Lead) و مشتری‌های بالقوه به مراحل بعدی در قیف فروش. این کارشناس، با تماس سرد، ایمیل، پیامک و غیره سروکار داره.

 

مدیر حساب (Account Manager)

مدیران حساب یا اکانت منیجرها کسانی هستن که به طور پیوسته روی افزایش درآمد شرکت کار می‌کنن. این موقعیت فروش به مهارت‌های شغل فروشندگی نیاز زیادی داره. چراکه یک مدیر حساب روی ایجاد و حفظ رابطه‌ با مشتریان کار می‌کنه و درواقع نقطه تماس مشتری با شرکته. به همین دلیل مهارت ارتباطی برای این شغل خیلی مهمه. همچنین مدیر حساب باید بتونه سرنخ تولید کنه و فرصت‌های فروش رو توسعه بده.

مشاغل مرتبط با فروش

نماینده فروش داخلی

به فروشنده‌هایی که جریان فروش رو از طریق فرآیند داخلی مثلِ چت آنلاین، تلفن یا … از داخل خود شرکت پیش می‌برند، نمایندگان فروش داخلی گفته می‌شه. فروش تلفنی و تماس سرد نقش مهمی در این موقعیت شغلی ایفا می‌کنه.

 

نماینده فروش خارجی

به کارشناس فروشی که فرایند فروش رو بیرون از فضای شرکت پیش می‌بره نماینده فروش خارجی گفته میشه. این افراد برای فروش سر از ملاقات‌های حضوری در جاهای مختلف در میارن. طبیعیه که باید نسبت‌به نماینده‌های فروش داخلی مهارت‌های فروشندگی رو خیلی بیشتر جدی بگیرن؛ مهارت‌هایی مثل برقراری ارتباط موثر، زبان بدن، فن بیان و…

 

مدیر فروش

فردی که در موقعیت مدیریت فروش قرار می‌گیره، باید تیم فروش رو رهبری کنه و بر فعالیت‌ها و عملیات روزانه فروش نظارت داشته باشه.مدیر فروش اجرای درست استراتژی فروش رو بررسی می‌‌کنه و اطمینان حاصل می‌کنه که تیم براساس اهداف سازمان حرکت می‌کنه. مدیر فروش همچنین داده‌ها رو تجزیه و تحلیل می کنه تا بتونه تصمیم گیری‌های استراتژیک بهتری بگیره. او باید به اعضای تیم آموزش بده و به رشد اون‌ها کمک کنه.

 

مهم‌ترین شغل های فروش در ایران

در ایران هم شغل‌های مرتبط با فروشندگی تنوع زیادی پیدا کردن. به خصوص در سال‌های اخیر که اهمیت فروش بیش‌تر شده. مدیر فروش، مدیر حساب، فروشنده خارجی، استراتژیست فروش و کارشناس فروش از مهم‌ترین شغل‌های مرتبط با فروش در ایران هستن.

در این بین، کارشناسان فروش نقش بسیار مهمی رو ایفا می‌کنن و به همین دلیل در سال‌های اخیر دوره آموزش کارشناس فروش حرفه‌ای نقش پررنگی در جامعه فروش پیدا کرده.

 

کلام آخر…

انواع شغل فروشندگی در دنیای امروز، آموزش فروش و فروشندگی رو برای هرکسی که قصد داره قدم در دنیای فروش و ارتباط با مشتری‌ها بگذاره، لازم می‌کنه. اگه دوست دارین کارشناس فروش، مدیر فروش و یا  صاحب هر موقعیت شغلی دیگه در فروش بشین، پیشنهاد ما اینه اول این شغل و جنبه‌های مختلفش رو بشناسید و بعد اون شغلی که برای شما مناسبه رو انتخاب کنین.

 

سوالات متداول

کارشناس فروش کیست؟

کارشناس فروش کسیه که در یک کسب‌وکار مسئول فروش محصولات و خدمات به مشتریان بالقوه است. این فرد باید مهارت‌های فروشندگی رو بدونه و ابزارهای فروش رو بشناسه.

برای شغل های فروش نیاز به چه مدرکی دارم؟

شغل فروشندگی بیش‌تر از مدرک نیازمند مهارت و یادگیریه. با هر مدرک تحصیلی می‌تونین وارد شغل فروش بشین، اما باید پیش از اون آموزش فروش ببینین.

5/5 - (1 امتیاز)

احتمالا این مقالات هم برای شما جذاب باشد

حرفه‌ای تر آموزش ببین،بیشتر بفروش!