ویزیتور چیست؟ | تفاوت کارشناس فروش و ویزیتور از 3 رویکرد مختلف

زمان خواندن 2 دقیقه

تفاوت کارشناس فروش و ویزیتور

به روز شده در 27 شهریور 1403

توسط تیم تحریریه آکادمی دیدار

زمان خواندن 2 دقیقه

کارشناس فروش یا ویزیتور کدام شغل می‌تواند عملکرد بهتری داشته باشد؟ در این مقاله تفاوت کارشناس فروش با ویزیتور را از 2 بعد مهم بررسی می‌کنیم.

فهرست مطالب

بازاریابی و فروش، دو بخش اساسی و مهم کسب‌وکارها هستند، اما همه چیز فقط سود و درآمدی که برای یک مجموعه دارند نیست. نکات بسیار زیادی درباره پرسنل بخش فروش و انواع فروشنده‌ها از جمله کارشناس فروش و ویزیتورها وجود داره که شرکت‌ها به اونها توجه نمی‌کنند.

 

برای مثال، فرق کارشناس فروش و ویزیتور یکی از این مسائلی هست که کسب‌وکارها هنگام استخدام نیرو به آن توجه نمی‌کنن، درحالی که تفاوت‌های زیادی در عملکرد، وظایف و توانایی‌های مورد نیاز اونها وجود داره. در مقاله قبلی حسابی درباره اینکه کارشناس فروش کیست صحبت کردیم اما اینجا هم به طور مختصر درباره این موضوع حرف می‌زنیم و در ادامه مقاله این دو نیروی مهم فروش رو مورد بررسی قرار می‌دیم.

 

کارشناس فروش کیست؟

کارشناس فروش، به کسانی گفته می‌شه که بخش بزرگی از کارشون کمک کردن به مشتری‌های احتمالی در رابطه با موضوعات مختلف یک محصول یا خدمات هست. در واقع اونها با طی کردن این فرایند، تلاش می‌کنن تا اون مشتری احتمالی رو به خرید محصول راضی کنن. این افراد محصولات و خدمات رو به لید یا سرنخ‌ها معرفی می‌کنن، از اون تعریف می‌کنن و با پیگیری‌های متعدد در تلاش برای فروش محصول هستن. البته حتما می‌دونین که کارشناس فروش با مدیر فروش فرق داره و این دو رو با هم اشتباه نمی‌گیرین.

 

اکثر وقتشون توی دفاتر و شرکت‌ها سپری میشه و ممکن هم هست که بخشی از کارشون شامل تهیه پروپوزال و ارائه‌های مختلف به مشتری‌ها، تنظیم قرار ملاقات و … باشه که همگی به فروش اونها کمک می‌کنن. بستن فروش کار یه کارشناس فروشه. البته برای کارشناس فروش شدن، نیاز دارید پیش نیازهای شغل کارشناس فروش رو هم بدونید.
 
بیشتر بخونین: استخدام کارشناس فروش | حقوق کارشناس فروش چقدر باید باشد؟!
 

ویزیتور چیست؟

ویزیتورها برخلاف کارشناس‌های فروش که در یک‌جا ساکن هستن، از مکانی به مکان دیگه میرن تا محصولات و خدمات یک کسب‌وکار رو به مردم یا همون مشتری‌های احتمالی بفروشن. خیلی از افراد معتقدن که ویزیتورها کار سخت تری دارن، چون که باید ارتباط نزدیک و رو در رو با افراد برقرار کنن.

 

اکثر ویزیتورها برخلاف کارشناسان فروش حقوق ثابتی ندارن و تمام درآمدشون از طریق تلاش اونهاست. همین مسئله هم باعث میشه که گاها افراد کار ویزیتوری را سخت تر و پر زحمت تر بدونن. ویزیتورها هم فروش رو به مرحله نهایی می‌رسونن اما بخش بیشتری از قراردادهای فروش با کارشناس‌هاست.
 
بیشتر بخونین: انواع روش های فروش | بهترین روش فروش چه روشیه؟

 

تفاوت کارشناس فروش و ویزیتور در تخصص

حالا که با کلیت کار ویزیتور و کارشناس فروش آشنا شدیم، وقتشه نگاهی هم به تفاوت این دو از نظر تخصص و مهارت‌های کاری بندازیم.

 

یک کارشناس فروش اهمیت خیلی زیادی برای ارتباطاتش با افراد قائله و افراد فعال در این حوزه معمولا توانایی و مهارت‌های ارتباطی خیلی خوبی دارن. از اونجایی هم که دائم با نرم افزارهای کامپیوتری مثل انواع CRM در ارتباطن، مهارت کار با کامپیوتر در اونها بیش تر از ویزیتور هاست.

 

این درحالیه که ویزیتورها علاقه و توجه بیشتری صرفا به فروش محصولات یا سرویس‌ها دارن و توجه اونها به ارتباطات و مهارت‌های کامپیوتری کمتره. با این حال، اونها تلاش بیشتری می‌کنن تا در ارتباطات اولیه خودشون فروش نهایی رو انجام بدن و در همون اولین برخورد فروش رو ممکن کنن.

 

البته هر دو گروه به آموزش فروش نیاز دارن تا بتونن تکنیک‌های فروش رو به خوبی پیاده کنن و به درآمد برسن.

 

تفاوت کارشناس فروش و ویزیتور در رویکرد

همانطور که گفتیم، اصلی ترین هدف یک ویزیتور اینه که محصول خودش رو بفروشه. برای همین، اولین رویکرد ویزیتورها اینه که توجه مشتری رو به محصول یا خدمتی که در دست داره جلب کنه و تا حد امکان، احتمال خرید محصول از سمت اون رو افزایش بده.

 

درحالی که رویکرد کارشناس فروش باید رویکردهای متفاوتی به جز صرفا فروش محصول داشته باشه. اونها باید کارهای زیادی انجام بدن مثل صحبت‌های گاها طولانی با مشتری، رفع مشکلات اونها و ارائه راهکار به مشکلات دیگه‌ای که ممکنه داشته باشن. در واقع کارشناس فروش اکثر تلاش خودش رو برای جلب اعتماد بیش‌‎تر و فروش بلند مدت به کار می‌بره.

 

بیشتر بخوانید: راهنمای جامع فروش سازمانی

 

تفاوت کارشناس فروش و ویزیتور در پیش زمینه لازم

از اونجایی که این دو پست کاملا شبیه هم نیستن، پیش زمینه‌های لازم برای گرفتن اون‌ها هم فرق میکنه. کارشناس فروش بهتره که با فرآیند فروش آشنایی داشته باشه، روحیه کار تیمی داشته باشه، بتونه پشت تلفن یا به صورت کتبی منظورش رو واضح بیان کنه و ارتباط خوبی بگیره. همچنین آمادگی کارشناس فروش برای پذیرش تغییر و فروش سریع هم خیلی مهمه.
 

در مقابل، ویزیتور باید از کار کردن تنهایی لذت ببره و بتونه گلیمش رو از آب بکشه، مدیریت زمان خوبی داشته باشه، وقت شناس باشه و سر قرارها دیر نرسه، با کار کردن در محیط‌های جدید و با افراد جدید مشکلی نداشته باشه و شخصیت کاریزماتیک داشته باشه و بتونه رابطه خوبی با افراد برقرار کنه.

 

کارشناس فروش یا ویزیتور؟

کسب‌وکارها بسته به نیاز خودشون در بازار رقابتی کالا و خدماتشون، باید یک ارزیابی جامع از روند کار و تفاوت ویزیتورها و کارشناسان فروش داشته باشن تا بتونن به بهترین شکل به این سوال که ویزیتور بهتره یا کارشناس فروش جواب بدن. برای اینکه کمک کنیم انتخاب راحت‌تری داشته باشین، توی این مقاله توضیح دادیم ویزیتوری چیست و کارشناس فروش کیه و بعد هم تفاوت‌هاشون رو گفتیم.

 

توضیحاتی که در این مقاله ارائه کردیم به شما کمک میکنه تا بهتر با این دو پوزیشن شغلی آشنا بشید و گزینه مناسب رو برای کسب‌وکارتان انتخاب کنید.

 

 

سوالات متداول

چه فرقی بین ویزیتور و کارشناس فروشه؟

هردوی این شغل‌‎ها برای فروش محصولات تلاش می‌کنن؛ ویزیتورها به صورت حضوری و آنی، کارشناس‌های فروش به صورت غیرحضوری و در مدت طولانی تر.

بهتره کارشناس فروش بشیم یا ویزیتور؟

جواب این سوال بستگی به خودتون داره، شما باید با مقایسه این دو پوزشین شغلی به این برسید که کدوم شغل برای شما مناسب تره.

بازار کار ویزیتور بهتره یا کارشناس فروش؟

این روزها معمولا کسب و کارهای بیش تری به دنبال کاشناس فروش هستن و این شغل نیاز بازار بیش‌تری داره.

5/5 - (1 امتیاز)

Catalogue Mockup
احتمالا این مقالات هم برای شما جذاب باشد

حرفه‌ای تر آموزش ببین،بیشتر بفروش!