6 کتاب مدیریت زمان و نکات کلیدی آنها برای انتخاب بهترین کتاب مدیریت زمان

مدیریت زمان صحیح و اصولی همیشه به تکنیک و استراتژی مناسب نیاز داره؛ اگه بدون داشتن راهنما توی مسیر مدیریت زمان قدم بزنیم، غالبترین احساسی که به سراغ ما میاد فقط فرسودگی و خستگی هست! بهترین راهنمایی که هر فردی میتونه توی این مسیر ازش بهرهمند بشه، مطالعه کتاب در مورد مدیریت زمان هستش و به همین علت هم ما این مقاله رو به معرفی برترین کتاب مدیریت زمان اختصاص دادیم؛ پس توصیه میکنیم که تا آخر این مطلب همراه ما باشید تا ببینیم چه کتابهایی میتونن توی این مسیر بهمون کمک کنن.
برترین کتابهای مدیریت زمان
توی بحث بهترین کتاب مدیریت زمان، با یه لیست بلند بالایی از عناوین کتابها مواجهیم؛ کتابهایی که خوندن همه اونها (بویژه اگه زمان کمی دارین) غیرممکن به نظر میرسه. اگه کتابی که انتخاب کردین و مطالبش اون طوری که شما میخواستین نبود، اشکالی نداره یه کتاب دیگه از این لیست انتخاب کنین و یادتون باشه که یه کتاب مدیریت زمان قرار نیست یه شبه تمام مشکلات مربوط به زمان رو حل کنه!
بیشتر بخوانید: چگونه برنامه ریزی کنیم؟
به طور کلی، لیست برترین کتاب های مدیریت زمان به شرح زیر هستش:
کتاب عادت های اتمی اثر جیمز کلیر
جیمز کلیر توی کتاب عادتهای اتمی خودش بینشهای جالبی در مورد عادتهای کوچیک ارائه کرده. اون نشون داده که انجام دادن کارهای به ظاهر کماهمیت چطور میتونن تغییرات مثبت و بزرگی توی زندگی ما ایجاد کنن. اگه میخوایین ببینین که این کتاب مدیریت زمان احساسی توی وجود شما روشن میکنه یا نه کافیه به این تیکه کوچیک از کتاب نگاهی داشته باشین:
«هر کار بزرگی از آغازهای کوچک شروع میشوند. بذر هر عادتی، یک تصمیم کوچک است؛ اما با تکرار آن تصمیم، یک عادت جوانه میزند و قویتر میشود. ریشهها محکم شده و شاخهها شروع به رشد میکنند.»
کتاب کیمیاگر اثر پائولو کوئیلو
احتمالاً توی لیست ذهنی خودتون که برای بهترین کتاب های مدیریت زمان ساختین، اثری از یه رمان دیده نمیشه. اما مطمئن باشین که کتاب کیمیاگر رمانی هست درباره دنبال کردن رویاها و اتفاقاً تجربه ثابت کرده که خیلی از داستانهای جذاب، چیزای زیادی برای یاد دادن دارن!
این رمان که توی دسته کتاب برای مدیریت زمان قرار گرفته، سفر سانتیاگو رو روایت میکنه. سنتیاگو چوپانیه که برای تحقق افسانه شخصی خودش تلاشی رو شروع کرده! به طور خلاصه، این کتاب مدیریت زمان از طریق مجموعهای از برخوردها و چالشها، نگاه عمیقی در مورد دنبال کردن رویاها و گوش دادن به قلب به ما هدیه میکنه.
بهترین نقلوقولهای این کتاب از نظر ما دو جمله زیر هست:
«کارهای ساده، خارقالعادهترین فعالیتها هستند و این چیزی است که فقط خردمندان آنها را میبینند.»
«در برابر ترسهای خود تسلیم نشوید. اگر چنین نکنید، نمیتوانید با قلب خود صحبت کنید!»
بیشتر بخوانید: ماتریس آیزنهاور چیست؟ | ماتریس مدیریت زمان با جدول فوری-مهم
کتاب کار عمیق اثر کال نیوپورت
کتاب کار عمیق روی ایجاد زمان کاری متمرکز تمرکز کرده و به نظر کال نیوپورت، نویسنده این کتاب، توانایی درگیر شدن در کار عمیق و متمرکز، یه مهارت کمیاب و صدالبته ارزشمند هست که میتونه ما رو به سمت یه موفقیت استثنایی هدایت کنه. به طور خلاصه، این کتاب راهبردهای عملی برای پرورش عادتهای کاری عمیق، از بین بردن عوامل حواس پرتی و ساختار محیط کار ارائه میده. معروفترین جمله کتاب کار عمیق از نظر ما جمله زیر هست:
«آنچه را که انتخاب میکنیم تا بر روی آن تمرکز کنیم و آنچه را که انتخاب میکنیم تا نادیده بگیریم، در تعیین کیفیت زندگی ما نقش مهمی ایفا میکند».
بیشتر بخوانید: تکنیک پومودورو چیست؟ فرمول جادویی تمرکز و مدیریت زمان برای فروشندههای حرفهای
کتاب اصل گرایی اثر گرگ مک کیون
کتاب اصل گرایی رو باید یه مانیفست و بیانه برای تجربه یه زندگی سادهتر و هدفمندتر معرفی کنیم. مک کیون توی این کتاب غالباً از مخاطبهای خودش میخواد که روی مهمترین اولویتهای خودشون تمرکز و حواسپرتیهای غیر ضروری رو حذف کنن. مک کیون دنبال تغییر این ذهنیت هست که همیشه گفتیم بیشتر، بهتره! او معتقده که انجام کارهای کمتر ولی بهتر، رویکرد مناسبتری توی مدیریت زمان هستش.

کتاب به سرانجام رساندن کارها، هنر بازدهی بالا بدون استرس اثر دیوید آلن
کتاب به سرانجام رساندن کارها یه کتاب مدیریت زمان مهم و راهنمای شناخته شدهایه که با هدف ساخت یه سیستم بهرهوری، وظایف، پروژهها و تعهدات رو سازماندهی میکنه! سیستمی که دیوید آلن توی این کتاب به دنبال ساخت اون هست روی این مبنا بنا شده که توی قدم اول باید کلیه مسئولیتها رو روشن و بعد اونها رو سازماندهی و اولویتبندی کنیم.
بیشتر بخوانید: تکنیک GTD چیست؟ | برنامهریزی به روش GTD برای نظم ذهنی و افزایش بهرهوری
کتاب پارادوکس زمان اثر فیلیپ زیمباردو
طرز فکر و احساس ما درباره زمان به شدت روی رفتار و نحوه سپری کردن این زمان تأثیر میذاره و به عبارتی کل زندگی ما تحت تأثیر همین موضوع هست. فیلیپ زیمباردو توی کتاب پارادوکس زمان که یکی از بهترین کتابهای مدیریت زمان هستش دقیقاً درباره همین موضوع صحبت کرده و به نظر فیلیپ، مردم 3 چشمانداز زمانی دارن. توی این کتاب مدیریت زمان مردم میتونن گذشتهگرا، حالگرا و آیندهگرا باشن. زیمباردو با در نظر گرفتن این چارچوب بررسی میکنه که این دیدگاههای زمانی چطور میتونن روی تصمیمگیری، روابط و رفاه کلی تأثیر بذارن. جمله معروف زیمباردو توی این کتاب مدیریت زمان از نظر ما به شرح زیر هستش:
«توانایی ما در بازسازی گذشته، تفسیر حال و ساختن آینده به ما قدرت شاد بودن را میدهد».
بهترین کتاب مدیریت زمان
ما توی این مقاله از بلاگ آکادمی دیدار تلاش کردیم به سراغ معرفی کتابهای نوشته شده در حوزه مدیریت زمان بریم. مطالعه هر کتاب مدیریت زمان، دیدگاه جدیدی نسبت به زندگی و نحوه گذروندن زمان به ما هدیه میکنه. یادتون باشه قرار نیست با مطالعه این کتابها یه شبه معجزه بشه؛ اما مطمئناً غرق شدن توی اونها شما رو از سردرگمی نجات میده. حالا به نظر شما بهترین کتاب مدیریت زمان کدوم کتابه؟ نظرات خودتون رو برای ما بنویسین.
سوالات متداول
چطور میتونیم از بین کتابهای مدیریت زمان، گزینه مناسب خودمون رو انتخاب کنیم؟
باید ببینیم دنبال حل چه مشکلی هستیم؛ بعضی کتابها روی تمرکز، بعضی روی عادتسازی و بعضی روی نگاه کلی به زمان تمرکز دارن.
آیا فقط کتابهای تخصصی مدیریت زمان مفیدند؟
نه، حتی رمانهایی مثل کیمیاگر هم میتونن بینش عمیقی درباره هدفگذاری و استفاده مؤثر از زمان بدن.
کدام کتاب برای شروع مدیریت زمان بهتره؟
کتاب عادتهای اتمی برای شروع مناسبه چون با تغییرات کوچیک و قابل اجرا، تأثیر بزرگی روی زمان و زندگی میذاره.
دیدگاهتان را بنویسید