کارشناس فروش کسیه که ارتباط گیری با مشتری رو شروع کرده و این ارتباط رو مدیریت میکنه. وظایف کارشناس فروش با پیگیری سرنخهای اولیه (Lead) مشتری شروع میشه؛ و با استفاده از مهارتهای کارشناس فروش، با بستن قرارداد و نهایی شدن خرید به پایان میرسه.
تو یک نگاه کلی میشه گفت یک کارشناس فروش:
- از استدلالهای منطقی استفاده میکنه تا با جلب اعتماد مشتری، محصول و خدمات شرکت رو بفروشه.
- هزینه و ارقام رو بررسی میکنه تا به فکر منافع مشتری هم باشه.
- برای اطمینان از فروش آینده، روابط کاریش رو با افراد حفظ میکنه.
آشنایی با کارشناس فروش
کارشناسان فروش، مسئول معرفی کردن و آشنا کردن مشتریهای بالقوه با مزایای محصولات یک کسبوکار هستن تا نهایتا باعث افزایش فروش اون کسبوکار بشن.
در واقع، کارشناس فروش حکم یک پل ارتباطی بین شرکتها و مشتریهای احتمالی اونها رو ایفا میکنه. این نقش مهم، وظایف زیادی هم به همراه داره؛ مثل شناسایی و آموزش این مشتریهای احتمالی و در عین حال، مشاوره دادن و راهنمایی مشتریهایی که قبلا بابت اون محصول یا خدمات پول دادن و حالا انتظارات بالایی دارن! برای همین، فعالیت تو این حوزه به مهارتهای ارتباطی و کلامی بالایی هم نیاز داره.
وظایف کارشناس فروش شامل چیه؟
با فعالیت تو حوزه فروش، باید راهکارهای جامع و مناسبی به هر مشتری ارائه کنید تا احتمال خرید و اعتماد مشتری تا به دنبال اون، درآمد خودتون هم افزایش بدید. یکسری از وظایف متخصص فروش شامل این موارد هستن:
- معرفی و فروش کالا یا خدمات با تکیه بر استدلالهای منطقی
- ایجاد روابط مثبت کاری و حفظ اونها
- حل مشکلات و رسیدگی به نارضایتی مشتریان
- تلاش برای به حداکثر رسوندن آمار رضایت مشتری
- تعیین هدف و تارگت فروش و رسیدن به اون
- گزارشدهی از نتایج فروش، نیازها و مشکلات مشتری
- اطلاع و شناختن بهترین و بروزترین روشهای تبلیغاتی
- پیشرفت سطح شغلی با دریافت فیدبکهای سازنده
نکته: از اونجایی که یه کارشناس فروش باید بتونه مرحله نهایی فروش یعنی بستن قرارداد رو هم مدیریت بکنه، توصیه میکنم مقاله «رایجترین استراتژیهای بستن فروش» را هم بخونید.
مهارتهای کارشناس فروش شامل چیه؟
از بحث وظایف و مسئولیتهای کارشناس فروش که بگذریم، باید بگیم یکسری مهارتها هم وجود داره که کارشناسها باید از اونها برخوردار باشن تا عملکرد بهتری تو این حوزه داشته باشن. از جمله:
- تجربه و سابقه کاری مناسب به عنوان کارشناس فروش
- مهارت عالی در کار با Microsoft Office
- آشنایی با CRM و BRM در کنار توانایی ایجاد روابط حرفهای و سازنده
- انگیزه بالا و عملکرد هدفمند
- توانایی مذاکره فروش، مهارتهای ارتباطی و قانع کردن مشتری
درسته که شرایط کاری هر مجموعه ایجاد میکنه که نمایندگان و کارشناسان فروش چه عملکردی از خودشون نشون بدن، اما این موارد، مهارتهایی هستن که تقریبا در تمامی شرکتها و مجموعههایی که استخدام کارشناس فروش انجام میدن، ضروری خواهند بود. بنابراین مهمه که حداقل چند مورد از آیتمهای این لیست توی رزومه شما وجود داشته باشه.
کلام آخر
زمانی که قصد دارید در شغل کارشناس فروش فعالیت کنید، باید بدونید که مدیر شما و مجموعهای که در اون کار میکنید، چه انتظاراتی از شما داره. آشنایی با وظایف کارشناس فروش، به شما کمک میکنه تا در این زمینه پیشرفت کنید و از مهارتهای کارشناس فروش مطلع بشید، تا بدونید آیا مناسب فعالیت تو این حوزه هستید، یا خیر.
سوالات متداول
کارشناس فروش چکار میکنه؟
حفظ ارتباط با مشتریهای قدیمی و به دست آوردن مشتریهای جدید. همچنین، کارشناس فروش باید کارهای روزمره که به اون محول میشه رو انجام بده تا از رضایت مشتری در تمام مراحل خرید، مطمئن بشه.
«کارشناس فروش خوب» کیه؟
کارشناسیه که با دیگران ارتباط دوستانه و حرفهای داره و این ارتباط مثبت با مشتریان رو حفظ میکنه.
وظیفه و مسئولیتهای کارشناس فروش چیه؟
یک کارشناس حوزه فروش، مسئول فروش خدمات و کالاها، برآورده کردن نیاز مشتریها و سفارشگیری از مشتریهای قدیمیه. تو یک کلام، یک کارشناس باید مطمئن بشه که مشتریهاش راضیان و به نیازهاشون توجه میشه تا بازهم ازش خرید کنن.