آموزش ویزیتوری | 6 مورد از استراتژی های ویزیتوری مختص بازار ایران

مطالبی که در این مقاله میخوانید

ویزیتوری به این معنی نیست که فقط باید خونه به خونه برای فروش اقدام کنین! این کار شامل استراتژی‌های مختلفی مثل مهمونی‌های خونگی، فروش آنلاین و بازاریابی تو شبکه‌های اجتماعی هم میشه. تو هر کدوم از این روش‌ها، نماینده‌های فروش با مشتری‌ها به صورت حضوری یا مجازی صحبت می‌کنن و با استفاده از تجربه‌های فروشی که دارند، رابطه نزدیکی با اون‌ها می‌سازن.

 

توی این مقاله از آموزش ویزیتوری بهره‌مند میشین و قراره یاد بگیرید که ویزیتوری چیه و چطور می‌تونه برای کسب‌وکار شما مفید باشه. به علاوه، در کنار آموزش صفر تا صد ویزیتوری، با چندتا استراتژی مهم هم آشنا می‌شید که به شما کمک می‌کنن فروش بیشتری داشته باشید؛ پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

 

بیشتر بخوانید: آموزش فروش و فروشندگی | صفر تا صد حرفه‌ای‌ شدن در فروش

 

ویزیتوری چیست؟ و ویزیتور کیست؟

ویزیتوری به شغل یا کسب‌وکاری می‌گن که محصولات یا خدمات رو مستقیما به خود مصرف‌کننده می‌فروشه. این مدل فروش با خرده فروشی سنتی که محصولات رو از عمده‌فروش یا مراکز توزیع خریداری می‌کنه، فرق داره. ویزیتوری شامل نمایش محصول در حضور مشتری، برقراری جلسه فروش خصوصی و تماس ویدیویی می‌شه. این کار به مشتری اجازه میده تا ببینه یک محصول چطور کار می‌کنه و سوالات خودش در مورد اون محصول رو هم بپرسه.

 

ویزیتوری با تعامل بین فروشنده و مشتری رابطه مستقیم داره. این کار هم توی بازاریابی چندسطحی (MLM) کاربرد داره و هم توی تجارت‌هایی که مربوط به دو فروشنده هستن (فروش B2B). شرکت‌های ویزیتور، محصولات رو مستقیما به کسب‌وکارهای دیگه هم میفروشن.

 

بیشتر بخوانید: تفاوت کارشناس فروش و ویزیتور از 3 رویکرد مختلف

 

ویزیتوری چطور به خریدار و فروشنده سود می‌رسونه؟

ویزیتوری به چند روش می‌تونه برای صاحبان کسب‌وکارها و خریدارها مفید باشه:

 

مزایا برای فروشنده‌ها:

انعطاف‌پذیری بیشتر: ویزیتورها می‌تونن ساعت‌های کاری خودشون رو تنظیم کنن و توی ساعت‌های کاری و مکان‌های مختلف کارشون رو انجام بدن.

هزینه‌های پایین راه‌اندازی: شرکت ویزیتوری برای فضای خرده‌فروشی پولی پرداخت نمی‌کنه و سودش رو با واسطه‌ها تقسیم نمی‌کنه.

روابط قوی‌تر: فروش مستقیم باعث میشه تعاملات رودررو ساده بشه و نماینده بتونه فرایند فروش رو شخصی کنه.


مزایا برای خریدارها:

خدمات شخصی: خریدارها معمولا مشاوره‌ها و توصیه‌هایی رو از فروشنده‌ها دریافت می‌کنن.

نمایش محصولات: ویزیتوری شامل یک نمایش اولیه و دمو از محصول میشه تا خریدار ببینه محصول چطور کار می‌کنه.

راحتی: خیلی از معامله‌های فروش مستقیم تو خونه خریدار یا یک محیط آشنا انجام می‌شه که تجربه خرید رو راحت می‌کنه.

 

بیشتر بخوانید: تکنیک‌های فروش مستقیم که هر کارشناس فروشی باید بلد باشد

 

انواع ویزیتوری کدوم‌ها هستن؟

در ادامه آموزش ویزیتوری باید دقت کنین که ویزیتوری به صورت کلی سه نوع داره که در ادامه اون‌ها رو بررسی می‌کنیم:

 

فروش تک سطحی

فروش تک سطحی یک مدل قدیمی از ویزیتوری هست که توی اون، فروشنده پورسانت خودش رو از فروش‌های شخصی دریافت می‌کنه و هیچ شبکه‌ای از فروشنده‌ها تشکیل نمیشه. این مدل برای بازارهایی مناسبه که نیاز دارند مشارکت به صورت مستقیم و فردی باشه؛ مثل فروش لوازم آرایشی و کالاهای خونگی.

 

فروش مستقیم به مصرف‌کننده D2C

فروش مستقیم به مصرف‌کننده شامل فروش محصولات بدون واسطه به مشتری‌ها میشه. برای این کار از پلتفرم‌های آنلاین استفاده می‌کنن تا به مخاطبان گسترده‌ای دسترسی داشته باشن. این مدل به کسب‌وکارها اجازه می‌ده تا کنترل بیشتری روی برند و سودآوری داشته باشن. از طرف دیگه، واسطه‌ها با این کار از بین می‌رن و رابطه ایده‌آل و نزدیک‌تری با مشتری شکل می‌گیره. فروش D2C شامل فروش تک‌سطحی و پلتفرم‌های تجارت الکترونیک می‌شه که توی اون‌ها، شرکت‌ها بدون نماینده‌های فروش و به صورت مستقیم با مشتری وارد معامله می‌شن.

 

بازاریابی چند سطحی MLM

توی بازاریابی شبکه‌ای یا MLM، ویزیتورها از طریق فروش محصولات و جذب اعضا جدید درآمد کسب می‌کنن. تو این روش، درصدی از درآمد ویزیتورهای جذب‌شده به اون‌ها تعلق می‌گیره. این مدل برای محصولاتی مناسبه که نیاز به نمایش و توضیحات شخصی دارن و معمولا توی مهمانی‌ها یا دورهمی‌ها از این روش برای فروش استفاده می‌شه. توی این روش، فروشنده‌ها رویدادهای اجتماعی رو برای نمایش محصول و فروش اون میزبانی می‌کنن.

 

بیشتر بخوانید: انواع روش‌های فروش | کدام روش مناسب شماست؟

 

استراتژی‌های ویزیتوری برای فروش بیشتر

توی این بخش، چند استراتژی رو معرفی می‌کنیم که با استفاده از اون‌ها، یک ویزیتور می‌تونه با مشتری روابط موثر ایجاد کنه، معاملات رو ببنده و سود به دست بیاره:

 

آموزش صفر تا صد ویزیتوری

 

1. درک محصول خودتون

اینکه درک کنید محصول شما چه مزایا و چه قابلیت‌هایی داره، به شما کمک می‌کنه نقاط قوت و ویژگی‌های منحصربه‌فرد اون رو به مشتری بگید و نشون بدید که چه چیزی در رابطه با محصول شما اون رو در مقابل رقبا متمایز می‌کنه.

 

2. روابط قوی ایجاد کنید.

به‌عنوان یک ویزیتور، باید تمرکز خودتون رو روی ایجاد روابط بگذارید. این کار باعث میشه یک پایگاه از مشتریان وفادار بسازید. مشتری به کسب‌وکار شما اعتماد می‌کنه و باعث می‌شه خریدهای تکراری و شهرت برند شما افزایش پیدا کنه. با بهره‌مندی از آموزش ویزیتوری حضوری، می‌تونین خیلی موفق‌تر در این زمینه ظاهر بشین.

 

بیشتر بخوانید: ارتباط با مشتری به شکل موثر | با تکنیک‌ها قلب مشتری رو تسخیر کنین!

 

3. احساس فوریت ایجاد کنید.

ایجاد احساس فوریت توی مشتری باعث میشه تا اون‌ها سریع و بدون تردید برای خرید اقدام کنن. برای این کار، می‌تونید بگید که فرصت فقط به صورت محدود در دسترس مشتری هست.

 

4. نمونه‌های آزمایشی یا رایگان ارائه بدید.

موارد آزمایشی رایگان، به مشتری اجازه می‌ده محصول شما رو قبل از خرید امتحان کنه. این کار باعث میشه ریسک ضرر مالی از بین بره و مشتری با اطمینان بیشتری خرید خودش رو انجام بده.

 

5. استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغ

ویزیتورها می‌تونن از شبکه‌های اجتماعی مثل فیسبوک، اینستاگرام یا تیک تاک برای تبلیغ محصولات و پیدا کردن مشتری‌های جدید استفاده کنن. این شبکه‌ها کمک می‌کنن تا با مخاطبان خودتون تعامل داشته باشید و از طریق پست‌ توی این شبکه‌ها، تبلیغات انجام بدید.

 

بیشتر بخوانید: ایده‌های تبلیغاتی اثرگذار برای فروش بیشتر که معجزه می‌کند

 

6. ارائه مشوق‌های مختلف

مشوق‌هایی مثل برنامه‌های وفاداری، رضایت مشتری‌ها رو بالا می‌بره و باعث می‌شه خریدهای تکراری اتفاق بیفتن. این مشوق‌ها شامل مواردی مثل تخفیف‌های جمعی و حق عضویت و … می‌شه.

 

نتیجه‌گیری

درک کردن محصول و استفاده از استراتژی‌هایی مثل ایجاد حس فوریت و ارتباط قوی، باعث میشه توی کار فروش حضوری و ویزیتوری، فروش زیادی رو تجربه کنید و با ارتباطات عمیق‌تر، موفقیت‌های بیشتری به دست بیارید. از این روش‌ها می‌تونید استفاده کنید تا جامعه مشتری‌های وفادار خودتون رو ایجاد کنید. با توجه به اینکه ویزیتوری انواع مختلفی داره، باید بعد از دریافت آموزش ویزیتوری حرفه‌ای، از هر کدوم از این روش‌ها تو جای مناسب استفاده کنید تا شانس موفقیت شما بالاتر بره.

 

 

سوالات متداول

آیا توی ویزیتوری میشه به فروشنده‌های دیگه هم محصولات رو فروخت؟

بله. می‌تونید محصولات یا خدمات رو به کسب‌وکارهای مختلف هم بفروشید.

بهترین استراتژی برای ویزیتور چیه؟

شما باید متناسب با موقعیت کسب‌وکار یا محصولی که در اختیار دارید، از استراتژی‌ها استفاده کنید.

آیا ارائه کارت تخفیف محدود برای خرید، مشوق مناسبی برای افزایش فروش هست؟

بله. این کار یکی از استراتژی‌هایی هست که به ویزیتورها کمک می‌کنه فروش بیشتری رو تجربه کنن.

این مطلب رو دوست داشتید؟

Catalogue Mockup

اشتراک:

مطالبی که در این مقاله میخوانید