سرنخهای کوچک، هم میتونن نشون دهنده اصالت باشن، هم میتونن فریب کاری رو نشون بدن. زبانی که برای برقراری ارتباط با مشتریان دائمی یا مشتریان بالقوه استفاده میکنیم، روی توانایی ما برای برانگیختن احساسات اونها در مورد موضوع مورد نظر و بستن فروش تأثیر میذاره. به بیان دیگه، اینکه ما چی میگیم و اون رو چطوری میگیم خیلی مهمه. جملات مشتری پسند، جملاتی هستن که دقیقا نقششون توی همین مسئله خلاصه میشه و منجر به فروش بیشتر میشن.
حرفها و کلمات میتونن رفتارهای قابل پیشبینی توی افراد به وجود بیارن. برخی از تیکه کلامهای فروشندگی میتونن باعث بشن که فرد توجهش جلب بشه و سپر محافظ خودش رو در برابر ما پایین بیاره و بهمون گوش کنه. نقطه مقابل اینها، یه سری حرفای دیگه بدتر باعث ایجاد مقاومت در ذهن اونها و گرفتن حالت دفاعی میشه.
پس هر کلمهای که استفاده کنیم میتونه احساسات مختلفی در فرد ایجاد کنه؛ و این کار شماست که بدونید چطور این کلمات و جملات تاثیرگذار در فروش رو انتخاب کنید. توی ادامه درسنامه آموزش کارشناس فروش، به بحث استفاده از جملات متقاعدکننده در فروش میرسیم. توی این مقاله چند مورد مهمتر رو بهتون معرفی میکنیم تا توی مکالمات فروشتون ازشون استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: تکنیکهای روانشناسی فروش برای قطعی کردن قرارداد فروش
مزایا
یک مزیت مهم و قابل قبول ارائه بدید که مشخص کنه چرا مشتری باید به پیشنهاد شما توجه کنه. مزیتی که ارائه میکنید بهتره توی ذهن شخص بشینه. اما چرا میگیم یک مزیت؟ با مشخص کردن یک مزیت مهم که پیشنهاد شما رو خاص میکنه و تکیه کردن بر اون، مشتری بالقوه شما، اون رو راحت تر به ذهن میسپاره و باعث میشه توی ذهنش موندگار بشید.
یادتون باشه شما برای افزایش فروش به توانایی داستان سرایی نیاز دارید. موضوعی که توی مقاله «تاثیر توانایی داستان سرایی فروشنده در افزایش فروش» دربارهاش صحبت کردیم.
شگفت انگیز
یکی دیگه از جملات مشتری پسند، شگفت انگیز هست. همه دوست دارن شگفت زده بشن. کلا کلمه «شگفت انگیز» میتونه احساسات افراد رو فعال کنه و اونها رو وادار به انجام کاری کنه. اونطور که مشاوره کسب و کار به ما میگه:
این کلمه، خاطرات شگفت آور و خوشحال کننده رو در ذهن تحریک میکنه، خاطراتی که در اونها ما شگفت زده شدهایم. درواقع همون احساس و حس شادیه که ما دنبالشیم و میخواییم برامون تکرار بشه.
مشتریهای شما صرفا یک چیز «خوب» نمیخوان، اونها میخوان که «شگفت زده» بشن!
بیشتر بخوانید: چطور با زبانمان مشتری رو مجذوب کنیم؟
جلوگیری کنید!
به عنوان یک فروشنده موفق، شما باید تمرکزتون روی فروش فرصتهایی باشه که ضمن کمک به رسیدن به یک هدف پرمفهوم، مشتری رو از یک ضرر یا چالش هم نجات بده. جلوگیری از ضرر یکی از مهمترین و پایهایترین قوانین در علم اقتصاده و ما رو وادار میکنه طوری رفتار کنیم که از اون ضرر، به شکل حداکثری جلوگیری کنیم.
مثلا:
از هزینههای سنگین هاست و سرور فعلیتون جلوگیری کنید و با خدمات ما، ماهانه 500 هزار تومان صرفه جویی کنید.
اولین بودن
مردم عاشق چیزهای جدید هستن، برای همین کلمه «اولین» میتونه به شکل ویژهای توجه اونها رو جلب کنه. «اولین بازدید» از محصول یا خدمات شما میتونه بسیار هیجان انگیز باشه، هم برای مشتریهای قدیمی و هم برای مشتریهای بالقوه و سرنخها.
با نشون دادن چیزی که مشتریهای شما قبلا ندیده باشن، شما از عنصر غافلگیری استفاده میکنید. البته که این وظیفه شماست که مطمئن بشید چیزی که اونها در نهایت به دست میارن، ارزش این غافلگیری و هیجان زده شدن رو داشته باشه.
نمیدونم!
یکی از جملات فروش موفق، «نمیدونم» هستش. یک دروغ کوچیک و ساده میتونه کل شانس شما برای جلب اعتماد مشتری رو از بین ببره. فروشندههای حرفهای هرکاری که بتونن انجام میدن تا از ارائه نامناسب محصولشون جلوگیری کنن، حتی اگه به دلیل نداشتن یک اطلاعات خاص، به قیمت عدم حرفهای نشون دادنشون تموم بشه.
اتفاقا، خیلی از اوقات یک جمله «نمیدونم» ساده به جای استفاده از حدس و گمانها و دروغ گفتن میتونه خیلی در روند اعتمادسازی به شما کمک کنه.
اعتبار ما گویای همه چیز است.
امروزه که اغلب آدمها خرید اینترنتی انجام میدن، مهمه که از جملات زیبا برای فروش اینترنتی استفاده کنین تا بتونین در همه زمینهها فروش خوبی داشته باشین. توی فروش، مخصوصا فروش اینترنتی، باید توی متن برای فروش محصولتون نشون بدین که معتبر هستین و مشتری میتونه به شما اعتماد کنه. تا وقتی اعتماد مشتری رو جلب نکنین، نمیتونین محصولتون رو بهش بفروشین.
نتیجهگیری
جملات و کلمات مهمترین وسیله ارتباط شما و اعتمادسازی مشتری هستن. مخصوصا اگر فروش تلفنی انجام بدید، به مرور زمان تاثیر اونها رو عمیقا درک میکنید. تو این مقاله چند جمله مشتری پسند به شما معرفی کردیم که توی این راه بهتون کمک کنه.
سوالات متداول
چرا باید از جملات مشتری پسند استفاده کنیم؟
خیلی از اوقات باید حرفی رو به مشتری بزنیم که دوست داره بشنوه و اون رو راضی به خرید یا حداقل بررسی محصول میکنه. این جملات همین کاربرد رو دارن!
چرا به مشتری بگیم «نمیدونم»؟
منظور از این حرف، اینه که سعی کنید به جای دادن اطلاعات غلط و حدس و گمان به مشتری، روراست باشید. مثلا بهش بگید میپرسم و چند لحظه دیگه جوابش رو بهتون میگم.
چرا «اولین» بودن حس خوبی به مشتری میده؟
مردم همیشه «اولین» چیزها رو دوست دارن و در یادشون باقی میمونه. اولین لحظات، اولین برخوردها و … به همین دلیل این تکنیک میتونه خیلی بهتون کمک کنه.