طرز صحبت کردن با مشتری | راز فروش بیشتر در نحوه برخورد با مشتری است

زمان خواندن 2.5 دقیقه

استراتژی بازاریابی

به روز شده در 31 مرداد 1403

توسط تیم تحریریه آکادمی دیدار

زمان خواندن 2.5 دقیقه

چگونه با مشتری سر صحبت را باز کنیم؟ و اینکه طرز صحبت کردن با مشتری چطور باید باشه رو توی این مقاله حسابی توضیح دادم. موضوعی که حتی با تجربه‌ترین فروشنده‌هام باهاش درگیر هستن.

فهرست مطالب

در دنیای کسب‌وکار، ارتباط موثر و طرز صحبت کردن با مشتری مثل یک ستون اصلیه که روابط رو نگه می‌داره و  باعث فروش بیشتر محصولات یا خدمات شما میشه. توی این مقاله درباره هنر نحوه برخورد با مشتری و اهمیت اینکه چگونه با مشتری سر صحبت را باز کنیم بحث می‌کنیم و یک راهنمای جامع برای تسلط بر این مهارت ضروری ارائه میدیم.

 

اهمیت طرز صحبت با مشتری

چه در حال بستن یک معامله باشید، چه در حال رفع نگرانی‌ها و اعتمادسازی یا صرفا در مرحله ارتباط اولیه باشید، نحوه صحبت با مشتری‌ها می‌تونه روابط شما با مشتری رو بسازه یا خراب کنه.

 

Catalogue Mockup

استراتژی‌هایی که در ادامه در اختیارتون میذاریم فقط تئوری نیستن، بلکه امتحان شده و واقعی هستن. بهترین روش‌های فن بیان با مشتری حضوری و تلفنی رو یاد بگیرید تا بتونید به درستی جذابیت دنیای فروش رو درک کنید.

 

بیشتر بخوانید: اهمیت آموزش فروش | چرا به آموزش فروش نیاز داریم؟

 

1. فعالانه گوش بدید

شما علاوه بر اینکه باید طرز صحبت کردن با مشتری رو بلد باشید، باید بدونید چطور به اونها گوش کنید. گوش دادن فعال یعنی تلاش آگاهانه برای شنیدن نه تنها کلمات گفته شده، بلکه مهم‌تر از اون، پیام ارسال شده. توی دنیای بیزینس، این یعنی به طور کامل با مشتری درگیر بشید، نگرانی‌هاشون رو درک کنید و با دقت پاسخ بدید.

 

2. واضح و مختصر ارتباط برقرار کنید

توانایی انتقال پیام‌هایی که هم دقیق و هم مختصر هستن، این اطمینان رو ایجاد می‌کنه که جای زیادی برای سردرگمی یا سوءتفاهم برای مشتری وجود نداشته باشه. در دنیای شلوغ و پرهیاهوی امروز، مشتری‌ها کسی رو حرفه‌ای می‌دونن و بهش ارزش میدن که بتونه یک مطلب رو به ساده‌ترین شکل به اونها منتقل کنه.

 

3. اخبار و آپدیت‌های منظم ارائه بدید

اینکه شما مشتری‌های خودتون رو آپدیت و به‌روز نگه‌دارید، حتی اگر خیلی هم به چشم نیاد، به عنوان یک پل اعتماد بین شما و مشتری عمل می‌کنه و یکی از مهم‌ترین نکات طرز برخورد با مشتری هستش.

 

اینجوری فکر کنید: بدون داشتن اطلاعات کافی، مردم تمایل دارن که خلا و ندانسته‌های خودشون رو با فرضیات پر کنن و بیشتر اوقات، چون قصد خرید دارن، این فرضیات به سمت منفی میرن.

به‌روزرسانی‌های منظم، عدم قطعیت‌ رو از بین می‌برن و به مشتری‌ها اطمینان میده که اونها اولویت دارن و پروژه‌ها یا نگرانی‌هاشون در دستان توانایی قرار داره.

 

بیشتر بخوانید: راهکار بفروشید | استفاده از مدل فروش راه حل محور برای افزایش فروش

 

4. تعاملاتتون رو شخصی‌سازی کنید

تصور کنید وارد یک کافه می‌شید که باریستا نوشیدنی مورد علاقه‌تون رو به خاطر داره یا یک کتابفروشی که بر اساس خریدهای قبلی‌تون، رمان‌هایی رو پیشنهاد میده. این حرکات، که ریشه در شخصی‌سازی دارن، باعث میشن که حس ارزشمندی داشته باشید. همین اصل در ارتباطات با مشتری‌ها هم صدق می‌کنه و یکی از نکات مهم فن بیان با مشتری حضوری به حساب میاد.

 

5. سوالات باز بپرسید

برای اینکه بدونیم چگونه با مشتری سر صحبت را باز کنیم، می‌تونیم از سوالاتی استفاده کنیم که پایان باز دارن و با «بله» و «خیر» تموم نمیشن. یادتون باشه که مشتری‌ها مخزن بینش‌ها، بازخوردها و دیدگاه‌ها هستن. وقتی با رعایت طرز صحبت کردن با مشتری اونها رو تشویق می‌کنید که چیزهای بیشتری با شما به اشتراک بذارن، نه تنها اطلاعات ارزشمندی به دست میارید، بلکه به اونها هم این امکان رو می‌دید که فعالانه در گفتگو شرکت کنن.

 

بیشتر بخوانید: چه سوالاتی از مشتری بپرسیم؟ [نمونه سوالاتی که باید برای شناخت نیاز مشتری بپرسید]

 

حتما یکبار مقاله بالا رو بخونید. اگر هم به این نتیجه رسیدید که به آموزش بیشتر نیاز دارید به دوره آموزش کارشناس فروش دیدار سر بزنید.
 

نحوه برخورد با مشتری
 

6. بدونید کِی سریع پاسخ بدید و کِی مکث کنید

اصل زمانبندی در خصوص اینکه چگونه با مشتری صحبت کنیم خیلی مهمه اما این به اون معنی نیست که همیشه فورا جواب بدیم. گاهی اوقات بهترین پاسخ، نیاز به یک لحظه تأمل داره. پیدا کردن تعادل مناسب بین بازخورد فوری و فکر کردن، یک هنره که می‌تونه تفاوت قابل توجهی در اثربخشی ارتباطات با مشتری‌ها ایجاد کنه و به ما نحوه صحبت با مشتری پشت تلفن رو هم یاد بده.

 

7.  کانال ارتباطی مناسب رو انتخاب کنید

از ایمیل‌ها و تماس‌های تلفنی گرفته تا پیام‌های فوری و ویدئو کنفرانس‌ها، هر کانال تجربه منحصر به فردی از تعامل رو ارائه میده و درک اینکه کدوم رو استفاده کنید می‌تونه تأثیر زیادی بر اثربخشی و لحن ارتباطاتتون داشته باشه. همینطور، طرز صحبت کردن با مشتری هم ممکنه در ایمیل با پیامک یا تماس تلفنی متفاوت باشه.

 

بیشتر بخوانید: ایده‌های تبلیغاتی اثرگذار برای فروش بیشتر که معجزه می‌کند

 

8. از زبان مثبت استفاده کنید

کلماتی که انتخاب می‌کنیم و لحنی که به کار می‌بریم می‌تونن به شدت بر درک ما، احساسات و نتایج ارتباطمون تأثیر بذارن. زبان مثبت می‌تونه خوش ‌بینی رو تقویت ‌کنه، ایجاد اعتماد کنه و باعث تقویت روابط شما با مشتری بشه. این زبان، تمرکز رو از مشکلات به سمت راه‌حل‌ و سرزنش به سمت درک کردن متقابل هدایت می‌کنه.

 

نتیجه‌گیری

در دنیای کسب و کار، تسلط بر هنر گفتگو و طرز صحبت کردن با مشتری بیشتر از صرفا یک مهارت مهمه. نحوه برخورد با مشتری در واقع یک کاتالیزور برای رشد کسب‌وکار ماست. همونطور که پیش به جلو حرکت می‌کنید، به یاد داشته باشید که هر تعامل با مشتری یک فرصت برای یادگیری، تطبیق و بهبود هست.

 

سوالات متداول

چرا طرز صحبت کردن با مشتری اهمیت زیادی داره؟

نحوه صحبت با مشتری می‌تونه روابط شما رو با مشتری بسازه یا خراب کنه و در موفقیت کسب‌وکارتون نقش تعیین‌کننده‌ای داره.

چطور می‌تونم ارتباط مؤثرتری با مشتری‌ها داشته باشم؟

با گوش دادن فعال، ارتباط واضح و مختصر و شخصی‌سازی تعاملاتتون، می‌تونید ارتباط بهتری با مشتری‌ها برقرار کنید.

چرا استفاده از زبان مثبت در ارتباط با مشتری‌ها مهمه؟

زبان مثبت می‌تونه خوش‌بینی و اعتماد رو تقویت کنه و روابط شما با مشتری‌ها رو بهبود بده.

این مطلب رو دوست داشتید؟

احتمالا این مقالات هم برای شما جذاب باشد

حرفه‌ای تر آموزش ببین،بیشتر بفروش!