در ادامه درسنامه آموزش کارشناس فروش حرفهای میرسیم به راههای جلب اعتماد مشتری. هیچکس نمیتونه ادای اعتماد داشتن رو در بیاره. به قول Cindy Ballard، اعتماد از روی حرفهای بودن و اعتبار به دست میاد. وقتی به کارمندهای خودتون گوش میکنید، با اونها به خوبی و با صداقت ارتباط برقرار میکنید، واقعا به اونها اهمیت میدید و چالشها رو برطرف میکنید، اون موقع است که اعتبار به دست میاد.
اعتباری که توی روابطتون با مشتریها به دست میارید، میرسه به مرحله اعتماد مشتری. یکی از بزرگترین چالشهای کارشناسهای فروش همین جلب اعتماده. تو این مقاله میخواییم چند مورد از عباراتی که به شما در جلب اعتماد مشتری کمک میکنه رو بهتون معرفی کنیم تا با استفاده از اونها بتونید این اعتمادسازی رو راحت تر انجام بدید.
بیشتر بخوانید: انواع روشهای فروش که هر فروشندهای باید بلد باشد.
ممنونم
بعضی وقتا صرفا یکسری کلمات ساده میتونن خیلی به شما کمک کنن. تشکر کردن یکی از اونهاست که احساسات مثبت توی افراد ایجاد میکنه و فرصت برای اعتمادسازی رو فراهم میکنه.
از تلاشت ممنونم
این عبارت تا حد خیلی زیادی شبیه به عبارت قبلیه. میتونید کمی کلمات رو بهتر کنار هم بچینید و بگید: «خیلی از تلاش شما متشکرم.» یا به یک گروهی از همکاراتون بگید: «ممنون که توی این جلسه شرکت کردید، قدردان زمان و توجه شما هستم.» همین جمله اول جلسات باعث میشه یه جلسه فروش موثر رو شروع کنید.
زمانی که در اختیارمون گذاشتید ارزشمنده
اینکه به دیگران نشون بدید که برای زمانشون ارزش قائلید خیلی مهمه. با این کار بهتر نشون میدید که متوجه هستید چقدر روز شلوغی دارن و برای شما ارزش قائلن که زمانشون رو در اختیارتون گذاشتن.
شنیدن این جمله خصوصا برای کسایی که معتقدن «وقت طلاست» و توی صنعت فروش B2B فعالن، خیلی میتونه تاثیر بیشتری داشته باشه!
اجازه بدید خودمو معرفی کنم…
اعتبارسازی از ابتدای مکالمه یکی از نکات کلیدی برای جلب اعتماد مشتریان هستش. برای مثال اگر دارید با یک گروهی از افراد صحبت میکنید و اونها رو هنوز شما رو نمیشناسن، حتما اول خودتون رو معرفی کنید و هدفتون از حضور توی اون جمع رو بگید، یا میتونید از کس دیگهای بخوایید که به شکل مناسبی شما رو معرفی کنه.
خوبیش برای شما اینه که…
برای اینکه به بهترین شکل اعتماد کسی رو جلب کنید، باید بهش نشون بدید که منافع اون شخص رو به بهترین شکل میدونید. چه بخوایید محصولی رو بفروشید و چه بخوایید یک پروژه رو مدیریت کنید، بهترین کار اینه که با مخاطبتون طوری صحبت کنید که منافع خودش رو توی حرفهای شما ببینه.
پیامتون چه سودی برای مخاطب داره؟ هزینههاش رو کم میکنه؟ توی وقتش صرفه جویی میکنه؟ سودش رو افزایش میده یا سهم بازارش رو گسترش میده؟ اینارو به یاد بسپارید و مطمئن بشید که مخاطبان از روی حرفاتون اینهارو درک میکنن. یادتون باشه فن بیان توی فروشندگی حرف اول رو میزنه. بد نیست نگاهی هم به مقاله «چطور با زباننمان مشتری را مجذوب کنیم» ببندازید.
مثل خودتون، این موضوع برای ما هم مهمه چون…
همسو بودن و مشترک بودن ارزشها به جلب اعتماد مشتری و همکاران کمک میکنه. مطمئن بشید که مخاطب شما هم این رو میدونه که شما هم به موضوعی که اون بهش اهمیت میده، اهمیت میدید تا بتونید یک اعتمادسازی عالی انجام بدید. اینجوری نباشه که «فقط کارتون رو انجام بدید» یا فقط «وظیفه انتقال اطلاعات» رو داشته باشید؛ واقعا اهمیت بدید!
حتی میتونید از یک داستان یا اتفاق مرتبط که برای خودتون هم پیش اومده استفاده کنید و اون رو تعریف کنید تا اثرگذاری حرفتون چندین برابر بشه.
بیشتر بخوانید: تاثیر توانایی داستان سرایی فروشنده در افزایش فروش
بیایید درباره مشکلتون حرف بزنیم و به یک راه حل برسیم
صحبت درباره یک موضوع با یک نفر و پیشنهاد ارائه راهکار یکی از راههای عالی برای اعتمادسازیه. یادتون باشه که این جمله رو با لحنی آروم، حمایتگر و اهمیت دهنده بیان کنید تا اثرگذاری خودش رو حفظ کنه و باعث نشه که مشتری فکر کنه درحال تظاهر کردن یا حتی مسخره کردن اون هستید!
کلام آخر
جلب اعتماد کاریه که اکثرش با جملات درست، چینش مناسب کلمات و لحن مناسب به دست میاد. این عبارتها که در این مقاله بهشون اشاره کردیم، دقیقا همون عبارتهایی هستن که ما توی دورههای آموزش تیم فروش و آموزش در شرکت هم روشون تاکید میکنیم. ابنها هم توی جلب اعتماد مشتری و هم همکاران بهتون کمک میکنن.
سوالات متداول
چرا باید اعتماد مشتری رو جلب کنیم؟
اعتمادسازی یکی از مهمترین قسمتهای فروشه و بدون اون شما نمیتونید محصولی رو به مشتری بفروشید.
چطور اعتمادسازی کنیم؟
مشتری شما باید بفهمه که مسئلهی اون، مسئلهی شما هم هست و شما واقعا به حرفی که میزنید ایمان دارید و سعی دارید بهش کمک کنید.
مهمترین کلید جلب اعتماد مشتری چیه؟
اینکه از کلمات درستی استفاده کنید، اونها رو به شکل مناسبی بگید و لحن صحبتتون حمایتگر و اهمیت دهنده باشه.