چگونه کارشناس فروش خوبی باشیم؟

زمان خواندن 2 دقیقه

چگونه کارشناس فروش خوبی باشیم؟

به روز شده در 18 آذر 1402

توسط تیم تحریریه آکادمی دیدار

زمان خواندن 2 دقیقه

در مسیر شغلی کارشناس فروش شدن، یک سوال بین همه مشترکه. چگونه کارشناس فروش خوبی شویم؟ بعد از انتخاب شغل نیاز به پیشرفت هم داریم. بیایید ببنیم چه کارهایی باید انجام بدیم تا یه کارشناس فروش خوب و به اصطلاح موفق باشیم.

تو مقاله های قبلی گفتیم که مهارت‌های کارشناس فروش، یک شبه به دست نمیان. شما باید آشنایی کامل با وظایف کارشناس فروش داشته باشید، خودتون رو تو جایگاه کارشناس فروش بذارید تا ببینید اصلا این کار مناسب شما هست یا نه. بعد از اون، می‌رسید به این موضوع که اگر بخواییم کارشناس فروش خوبی باشیم، باید چکار کنیم.

 

شما به عنوان یک کارشناس فروش، پل ارتباطی بین کسب‌وکارها و مشتری‌های اونها هستید. پس خیلی مهمه که بدونید چطور به مشتری‌ها رسیدگی کنید که در راستای اهداف کسب‌وکار باشه و در عین حال، رضایت مشتری هم جلب بشه.

 

توی مقاله «راهنمای مسیر شغلی کارشناس فروش» درباره پیشنیازهای شغل فروشندگی صحبت کردیم و توی ادامه این مقاله 4 راهکار کلیدی رو برای اینکه یک کارشناس فروش خوب باشید، بررسی میکنیم.

 

الزامات کارشناس فروش خوب شدن

 

1. با هدف‌گذاری شروع کنید

اگر تازه شروع به یادگیری کردید، تعیین هدف اولین مرحله و رسیدن به اون هدف، آخرین مرحله شماست. اینکه بدونید هدفتون چیه و تلاشتون رو برای رسیدن به اون آغاز کنید، مهم‌ترین بخش شروع کار شماست.

  • شما و یا کسب‌وکارتون به چه تعداد مشتری نیاز دارید؟
  • این مشتری‌ها تو چه مدت زمانی باید به دست بیان؟
  • به چه تعداد لید یا سرنخ نیاز دارید که اون تعداد مشتری رو به دست بیارید؟

تعداد مشتری‌ها رو ضرب در قیمت هر محصول کنید تا درآمد هدفتون رو محاسبه کنید.

 

2. بدونید که فروش، یک فرآینده

فروش یک هنر نیست، بلکه یک علم و تکنولوژیه!

درسته که حوزه فروش دائما درحال تغییر و دگرگونیه، اما یکسری چیزها همیشه توی اون ثابت هستن. مثلا برای اینکه مشتری رو جذب کنید، باید نیاز اون به محصولتون رو مشخص کنید، اون رو هدف قرار بدید تا مشتری بدونه که به شما نیاز داره.

با این حال، نحوه عملکرد کسب‌وکارتون در این فرایند، میتونه متفاوت باشه. اگه شما هر فرآیند فروشی رو به یک شکل پیش ببرید، احتمالا چیزهای زیادی وجود دارن که از دست خواهید داد.

 

3. به مخاطب خودتون بفروشید

این یکی از مهم ترین قاعده و اصول بازاریابی و فروشه.

خود من یادمه که تو اوایل کارم، زمان زیادی رو صرف تماس با آدم‌هایی می‌کردم که اصلا نمی‌خواستن با من صحبت کنن. اما تصمیم گرفتم هفت سال گذشته رو صرف ارتباط با آدم‌هایی کنم که دوست دارن بدونن من چه چیزی برای ارائه دارم.

به این میگن بازاریابی درون‌گرا یا inbound marketing. با ارزش آفرینی و ایجاد محتوای ارزشمند، این امکان براتون فراهم میشه که دیگران رو به سمت خودتون بکشید، دقیقا برعکس کاری که احتمالا الان می‌کنید.

 

4. یک استاد پیدا کنید

خیلی مهمه که با همکارهای خودتون تعامل داشته باشید و فرآیندهای روزمره و مهارت‌هاتون رو باهاشون به اشتراک بذارید. اما مهم‌تر از اون، اینه که شخصی رو به عنوان یک مِنتور و راهنما در نظر داشته باشید تا توی برنامه ریزی و رشد کارتون، همراهتون باشه.

 

این فرد باید به شما کمک کنه تا بدونید در 1، 5 یا 10 سال آینده کجای مسیر زندگیتون قرار دارید.

حواستون باشه کسی ک انتخاب میکنید باید:

  • خودش توی حوزه مدنظر شما موفق باشه
  • دستاوردهایی داره که شما می‌خوایید به اونها برسید
  • سابقه کاری‌اش با مسیر زندگی شما مطابقت داره

 

سخن آخر

فروشندگی خوب، یعنی قدرت تکلم بالا، شناسایی نیاز و نقطه ضعف‌های طرف مقابل و رسیدن به هدف. رسیدن به این مهارت‌ها ممکنه زمان زیادی ببره، اما توی تمام مراحل زندگی به شما کمک میکنه. اینجا 4 نکته طلایی به شما گفتیم که به شما کمک‌های فراوانی تو رسیدن به این هدف میکنه.

 

 

سوالات متداول

چه کسی باید الگوی فروش من باشه؟

کسی که حس میکنید راهی که شما رفتید رو رفته و به جایی که آرزوش رو دارید، رسیده.

به چه کسی باید محصولاتم رو بفروشم؟

هرکسی که خرید! اما فراموش نکنید قدرت شما موقع مواجهه با کسی که نیازش با محصول یا سرویس شما رفع میشه، بیشتره.

چرا باید بصورت تیمی کار کنیم؟

هر کارشناس فروش یا بهتره بگیم هر انسان، انباشته‌ای از مهارت و تجربه و چالشه. زمانی که با هم‌تیمی‌های خودتون تعامل داشته باشید، میتونید از این انباشته‌ها استفاده کنید.

این مطلب رو دوست داشتید؟
احتمالا این مقالات هم برای شما جذاب باشد