اعتماد، چیزیه که باید اون رو به دست بیاریم. این اصطلاح خصوصا توی فروشگاههای آنلاین خیلی مهمه، یعنی جایی که مشتریها که نمیتونن هیچ محصولی رو به صورت فیزیکی ببینن، برای همین قبل از پذیرفتن پیشنهاد ویژه فروشگاهها و استفاده از کارت اعتباری خودشون، حسابی فکر میکنن. توی این مقاله در ادامه آموزشهای فروش و فروشندگی میخواهیم به سوال «چگونه جلب اعتماد کنیم؟» جواب بدیم و راههای جلب اعتماد مشتری رو با هم بخونیم.
اهمیت جلب اعتماد مشتریان در فروشگاه اینترنتی
یک تحقیق نشون داده که 92 درصد از خریدارهای آمریکایی وقتی میخوان تو سایتای فروش آنلاین که لط قبل باهاش آشنایی ندارن، خریدی انجام بدن، از دادن اطلاعات شخصیشون مثل شماره تلفن یا آدرس خونهشون استرس میگیرن.
پس خیلی مهمه که وبسایت فروشگاه ما اعتماد مشتری رو به دست بیاره تا اون هم حس کنه که ما قابل اعتماد هستیم.
چه چیزایی باعث میشن مشتری به ما اعتماد کنه؟
برای جلب اعتماد مشتری در فروشگاه اینترنتی، لازمه که یکسری «فاکتورهای اعتمادساز» رو توی سایتمون داشته باشیم.
این اعتمادسازی باعث میشه که دیگران راحت تر تصمیم بگیرن که از فروشگاه ما خرید کنن، چون ترسهایی مثل کلاهبرداری سایت کاهش پیدا میکنه و این دقیقا چیزیه که ما در جلب اعتماد مشتری به دنبالش هستیم.
بیشتر بخوانید: انواع روشهای فروش کداماند؟
چگونه در فروشگاه اینترنتی جلب اعتماد کنیم؟
فاکتورهای زیادی برای فروشگاههای آنلاین وجود داره میتونید ازشون استفاده کنید، مثل: گواهینامههای مختلف، نظرات مثبت مشتریان، بازخوردهای خریداران، لوگوی شرکای تجاری در سایت، پیج اینستاگرام با کیفیت و …
توی ادامه مقاله میتونید برخی دیگه از این فاکتورها رو مشاهده کنید:
1- انتخاب دامین (آدرس) مناسب
موقع ساخت فروشگاه اینترنتی خودتون یادتون باشه، آدرس یا دامنهای که برای سایتتون انتخاب میکنید، یکی از مهمترین چیزهاییه که در ذهن مشتری موندگار میشه، چون اولین برخورد اون با سایت و کسب و کار اینترنتی شماست.
2- برندینگ
عامل مهم دیگه در جلب اعتماد مشتریان در فروشگاه اینترنتی، برندسازی یا برندینگ شماست. برندسازی شامل ساخت تصویر کلی برند، حضور آنلاین در بین مشتریان و ارتباطاتی اشاره داره که باعث میشه عناصر و المانهای برند ما باهمدیگه سازگاری و همخونی داشته باشه. مثل تبلیغات، محتوا، لوگو، گرافیک، وبینارها و شبکههای اجتماعی و …
3- اثبات اجتماعی
اگه فروشگاه خودتون رو راه انداختید، باید تواناییهای یه کارشناس فروش حرفهای رو هم داشته باشید. یکی از این توانایی ها شناخت جامعهس. از این شناخت یک تکنیک به وجود اومده به نام اثبات اجتماعی؛ اثبات اجتماعی یک تکنیک جامعهشناسی خیلی معروفه که رابرت چالدینی تو کتاب معروف و شناخته شده «تأثیر» در سال 1984 بهش اشاره کرده. این کلمه به علاقه افراد به دنبال کردن جمع، تأثیر تصمیمات عمومی رو فرد و همگرایی اشاره داره.
این پدیده، زمان خیلی زیادیه که توی فروشگاهها و کسبوکارهای آنلاین استفاده میشه تا اعتماد به نفس مشتریهارو افزایش بده و خرید اونها رو چند برابر کنه!
4- صفحات «درباره ما» مناسب
صفحه درباره ما توی وب سایتها یکی از مظلومترین صفحاته! چون درحالی که خیلی از مشتریها برای شناخت شما مستقیما به این صفحه مراجعه میکنن، خیلی از صاحبان فروشگاههای آنلاین هیچ توجهی به اون نمیکنن و فقط یک متن توی اون قرار میدن، صرفا برای اینکه صفحه خالی نباشه!
5- کانالهای سوشال مدیا
یکی از اصول فروش موفق، برقراری ارتباط با مشتریها از کانالهای مناسب با حضور اونهاست. کانالهای سوشال مدیا نه تنها راه خوبی برای تبلیغات و رسیدن به مشتریهای بیشتر هستن، بلکه فرصت خوبی هم برای ایجاد رابطه دائمی و سازنده با خریداران فعلی فراهم میکنن.
6- روشهای پرداخت قابل اطمینان و امن
براساس تحقیقات، نرخ ترک سبد خرید در بازار فروش آنلاین 68.81 درصد هستش و تحقیقات جدید نشونن داده که این آمار تا 74.52 درصد هم رسیده. بخش زیادی از افراد که از پرداخت و تکمیل خرید منصرف میشن، به دلیل نداشتن اعتماد به روشهای پرداخت ارائه شده است.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع فروش سازمانی
جمع بندی
اعتماد مشتری یک عامل کلیدی در ساخت علاقه و ارتباط سازنده و مناسب با مشتریها هست. استفاده مناسب از فاکتورهای اعتمادساز، باعث میشه کاربران بخوان پروپوزال فروشگاه ما رو ببینن، نسبت به اون حس خوبی داشته باشن و در نهایت، از ما بیشتر خرید کنن.
سوالات متداول
جلب اعتماد مشتری در فروشگاه اینترنتی چجوریه؟
یکسری فاکتورها وجود داره که باعث میشه مشتری شما با ورود به سایتتون، راحتتر به شما اعتماد کنه.
با سوشال مدیا چگونه جلب اعتماد کنیم؟
کارهای زیادی میشه انجام داد. مثلا نظرات مشتریان رو به نمایش بذارید یا کارکرد و کیفیت محصولات رو نشون بدید.
دامنه چه تاثیری در جلب اعتماد مشتریان در فروشگاه اینترنتی داره؟
دامنه یا آدرس سایت، اولین چیزیه که مشتری شما میبینه و نوع کار شما رو حدس میزنه. یادتون باشه که برخورد اول خیلی مهمه!