بهترین فروشنده های جهان چه کسانی هستند؟

زمان خواندن 2 دقیقه

بهترین فروشنده های جهان

به روز شده در 23 خرداد 1403

توسط تیم تحریریه آکادمی دیدار

زمان خواندن 2 دقیقه

یکی از بهترین راه‌های موفقیت در فروش، الگو گرفتن از بهترین فروشنده های جهان و رفتار اونها در محیط حرفه‌ای است. منظور ما کپی کردن نیست، الگو گرفتنه. چطور؟ بیایید معروفترین افراد و روش برخوردشون با مسائل رو ببینیم تا بهتر متوجه منظور من بشید.

فهرست مطالب

آن‌طور که کلیشه‌های فروشندگی به ما می‌گویند، فروشنده‌ها باید افرادی برونگرا، پررو و کمی هم زورگو باشند. اما آیا واقعا اینها ویژگی‌های بهترین فروشنده‌های جهانه؟ توی فرآیند آموزش فروش، بهترین راه برای دونستن ویژگی‌های یک فروشنده حرفه‌ای، اینه که با نمونه‌های موفق و شناخته شده این عرصه (بهترین فروشنده‌های جهان) بیشتر آشنا بشید. 
 

بیایید نگاهی به زندگی چند تن از اسطوره‌های فروشندگی در دنیا بندازیم.

 

فهرستی از بهترین فروشنده‌های جهان

 

مری کی اش (Mary Kay Ash)

مری، یکی از اولین استراتژی‌های بازاریابی چندسطحی (multi-level marketing) رو در دنیا توسعه داد و به یکی از الگوهای بزرگ برای خانم‌های فروشنده تبدیل شد. کار مری توی فروشندگی خوب بود، اما وقتی دید یکی از کارآموزان خودش ترفیع گرفته و حقوق و درجه‌ش دوبرابر خودشه، تصمیم گرفت از کارش استعفا بده.

 

شاید اولش این مسئله بزرگ به نظر نیاد، اما واقعیت امر وقتی توی جو پر از تبعیض جنسیتی آمریکا قرار می‌گیرید، کاملا فرق میکنه! مری تصمیم گرفت اتفاقی که واسش افتاده رو تبدیل به یک کتاب کنه. و اما اون کتاب به یکی از موفق‌ترین پلن‎‌های کسب‌وکارش تو حوزه فروش محصولات آرایشی – بهداشتی تبدیل شد. 

 

 جان اچ پترسون (John H. Patterson)

موسس و مدیرعامل شرکت National Cash Register که اتفاقا به اخلاق سختگیرانه خودش معروف بود. خیلی‌ها اونو پدر آموزش فروش مدرن میدونن، چون جزء اولین کارآفرین‌هایی بود که برنامه آموزش و تربیت نیروهای فروش رو پیاده کرد. 

شیوه کار شرکتش اینطور بود که برگه‌های متنی از مکالمات احتمالی رو به فروشنده‌ها میداد و از اونها میخواست تا روی نقاط عطف چرخه فروش تمرکز کنن: 

  • ارتباط اولیه
  • پیشنهاد دادن
  • معرفی محصول
  • بستن فروش

 

دیل کارنگی (Dale Carnegie)

دیل بیشتر از همه چیز، به کتاب‌‎های بی‌نظیرش از جمله «چطور دوست پیدا کنیم و روی مردم تاثیر بذاریم» معروفه و جالبه که اون، پس زمینه درخشانی از موفقیت و ابتدای راهش نداره. با این حال، زود متوجه شد که به خوبی میتونه از کلمات استفاده کنه و تونست به یکی از بهترین فروشنده‌های دنیا تبدیل بشه.

 

اون انقدر توی جمع‌های مختلف خوب صحبت می‌کرد که دوستانش حاضر بودن بهش پول بدن و توانایی‌هاش رو یاد بگیرن. خیلی زود، دیل شروع کرد به برگزاری کلاس‌‎های آموزشی و موسسه Dale Carnegie Institute رو تاسیس کرد. 

تنها همین کتاب که اسمش رو بردیم، بیش از 8 میلیون نسخه فروش رفته!

 

دیوید اگیلوی (David Ogilvy)

یکی دیگه از بهترین فروشنده‌های جهان، بازیگر معروف کمپین‌های تبلیغاتی رولس رویس، دُو، شویپس و هاتاوِی هست که کار خودش رو با قدم‌های کوچیک تو حوزه دستگاه‌های اجاق گاز شروع کرد. اون توی کارش انقدر خوب بود که شرکتی که باهاش کار می‌کرد، ازش خواست تا یک دستور العمل متنی بنویسه و اون رو بین باقی اعضای تیم هم پخش کنه.

 

جمله‌های انگیزشی و پرمفهوم زیادی از دیوید اگیلوی گفته میشه. مثلا: 

بزرگترین اشتباه یه فروشنده، اینه که حوصله مشتری رو سر ببره. هرکاری می‌تونید بکنید تا بیشتر باهاشون صحبت کنید. هرچی بیشتر بمونید، بهتر مشتری رو می‎شناسید و قابل اعتمادتر میشید. 

 

جو جرارد (Joe Girard)

مرد بومی اهل شهر Detroit، عنوان «بزرگترین فروشنده خودرو دنیا بعد از جنگ جهانی» رو مال خودش کرد. وقتی یک پسر نوجوان بود، اشتراک‌های مطبوعات آزاد دیترویت رو خونه‌به‌خونه میفروخت و فهمید که استعداد خوبی در فروشندگی داره.

 

هرچه بیشتر زنگ میزد، بیشتر هم پول در می‌آورد؛ تا جایی که توی یک دوره 15 ساله، بیشتر از 13 هزار خودروی شورلت رو به نمایشگاه‌‎های محلی فروخت. یعنی بعضی مواقع بیشتر از 18 خودرو در روز!

 

کلام آخر

خوندن کتاب‌های آموزش فروش، شنیدن پادکست و حتی شرکت در دوره‌های فروش، همگی راه‌های خوبی برای بهبود مهارت‌های فروش خودتون یا تیمتون هستن. اما تا زمانی که سرگذشت بهترین فروشنده‌های دنیا رو ندونید، نمی‌تونید با اونها زندگی کنید، اخلاقیات اونها رو درک کنید و نقاط مثبتشون رو فرا بگیرید.

 

 

سوالات متداول

آیا مدیران فروش باید سخت‌گیر باشن؟

نه لزوما؛ بین بهترین فروشنده‌های دنیا کسانی هم هستن که اخلاقیات شاد و شخصیت شوخی داشتن. استراتژی و مهارت مدیریتی، همیشه مهم‌تر از سخت‌گیریه!

چطور شروع به فروش کنیم؟

برای شروع، میتونید از مطالب آموزش اولیه از جمله مقالات آموزشی آکادمی دیدار استفاده کنید و مرحله‌به‌مرحله، سطح آموزش‌هاتون رو ارتقا بدید.

لازمه فروش موفق چیه؟

آموزش کافی، پشتکار و شروع با قدم های کوچک، دقیقا مثل اشخاصی که مثال زدیم.

5/5 - (1 امتیاز)

Catalogue Mockup
احتمالا این مقالات هم برای شما جذاب باشد

حرفه‌ای تر آموزش ببین،بیشتر بفروش!