استراتژی بازاریابی چیست؟ | 6 مرحله تدوین استراتژی بازاریابی و فروش

زمان خواندن 2.5 دقیقه

استراتژی بازاریابی

به روز شده در 17 شهریور 1403

توسط تیم تحریریه آکادمی دیدار

زمان خواندن 2.5 دقیقه

برای نوشتن یه استراتژی بازاریابی و فروش کارآمد باید از اساس کار شروع کنید به یادگیری. اساس تدوین استراتژی بازاریابی هم از تعریف و چیستی این عبارت شروع میشه.

فهرست مطالب

چه اتفاقی در یک کسب و کار و یک برند موفق می‌افته که مشتری‌هاش نسبت به اون احساس تعلق می‌کنن و عاشقش می‌شن؟ این احساس تعلق گاهی اونقدر بالاست که با تعصب همراه میشه و می‌بینیم که طرفدارای پروپا قرص یک برند، چجوری از محصولاتی که حتی ممکنه برای خود اون شرکت هم یک شکست به حساب بیان، دفاع می‌کنن! چه استراتژی بازاریابی روی اهداف و تارگت‌های این کسب‌وکارها پیاده شده که انقدر وفاداری‌شون رو بالا برده؟

 

توی این مقاله از مجموعه آموزش بازاریابی، استراتژی بازاریابی و فروش یا اصطلاحا شگرد این کسب‌وکارهای بزرگ برای متعصب کردن مشتری‌هاشون رو بررسی می‌کنیم.

 

Catalogue Mockup

استراتژی بازاریابی چیست؟

استراتژی بازاریابی در واقع برنامه کلی یک کسب‌وکار برای متقاعد کردن مشتری‌ها به خرید محصولات یا خدماتش هست. این استراتژی تعیین می‌کنه که چطور به مشتری‌های بالقوه دسترسی پیدا کنه و اون‌ها رو تبدیل به مشتری‌های واقعی کنه. استراتژی بازاریابی شامل پیشنهاد ارزش شرکت، پیام‌های کلیدی برند، داده‌های مربوط به جمعیت‌شناسی مشتری‌های هدف و عناصر سطح بالای دیگه‌ای می‌شه.

 

یک استراتژی بازاریابی جامع باید چهار P یا آمیخته بازاریابی رو پوشش بده: محصول (Product)، قیمت (Price)، مکان (Place)، و تبلیغات (Promotion).

 

درک استراتژی بازاریابی و فروش

یک استراتژی بازاریابی شفاف و کارآمد باید حول پیشنهاد ارزش شرکت بچرخه. این استراتژی به مشتری‌ها می‌گه که شرکت چه چیزی رو نمایندگی می‌کنه، چطور عمل می‌کنه و چرا شایسته‌ی اینه که مشتری‌ها بهش اعتماد کنند. این استراتژی به تیم‌های بازاریابی یک الگو ارائه می‌ده تا بتونن ابتکاراتشون رو در تمام محصولات و خدمات شرکت اطلاع‌رسانی کنند.

 

هدف نهایی یک استراتژی بازاریابی، دستیابی به یک مزیت رقابتی پایدار و ارتباط قوی با شرکت‌های رقیب هست.

 

بیشتر بخوانید: آموزش فروش و فروشندگی | صفر تا صد حرفه‌ای‌ شدن در فروش

 

تفاوت استراتژی‌ بازاریابی با برنامه‌ بازاریابی

استراتژی بازاریابی در دل برنامه‌های بازاریابی قرار داره و در واقع یک سندیه که جزئیات انواع خاصی از فعالیت‌های بازاریابی که یک شرکت در یک بازه زمانی مشخص انجام می‌ده رو توضیح می‌ده. این سند شامل اطلاعات مهمی مثل ابتکارات بازاریابی فعلی و آینده نزدیک، نحوه انجام اون‌ها، اهدافشون و جدول زمانی اجرای اون‌ها می‌شه.

 

برنامه بازاریابی فعالیت‌های بازاریابی رو به صورت ماهانه، فصلی یا سالانه مشخص می‌کنه، در حالی که استراتژی بازاریابی پیشنهاد ارزش کلی رو تعیین می‌کنه.

 

تدوین استراتژی بازاریابی

ایجاد یک استراتژی بازاریابی متفکرانه و مؤثر نیاز به طی کردن چند مرحله داره:

 

1. شناسایی اهداف استراتژی بازاریابی

هرچند فروش هدف نهایی هر شرکتیه، اما یک استراتژی بازاریابی می‌تونه شامل اهداف کوتاه‌مدت دیگه‌ای هم باشه. مشاهده یک نمونه استراتژی بازاریابی موفق می‌تونه به شما در تشخیص معیارهای مهمی کمک کنه، مثل:

  • ایجاد اعتبار
  • افزایش تعامل مشتری
  • تولید سرنخ

 

بیشتر بخوانید: تارگت فروش چیست؟ | نحوه نوشتن تارگت فروش + انواع هدف‌گذاری در فروش

 

2. ایجاد پروفایل مشتری

هر محصول یا خدماتی یک مشتری ایده‌آل داره و شما باید یک پروفایل بسازید که مشخص کنه مشتری شما کیه. این پروفایل می‌تونه شامل موارد زیر باشه:

  • اون‌ها چه کسانی هستن
  • به چه چیزهایی علاقه دارن
  • چه مشکلاتی دارن که می‌خوان حلشون کنن
  • چه چیزی اون‌ها رو از حل این مشکلات باز می‌داره

 

3. توسعه پیام

حالا که اهداف و مخاطبانتون رو می‌شناسید، وقتشه که پیام‌تون رو ایجاد کنید. مشتری‌های شما یک مشکل دارن که نیاز به حل شدن داره و چیزی هم وجود داره که مانع از حل این مشکل می‌شه. پیام بازاریابی شما باید نشون بده که چطور محصول یا خدماتتون مشکل اون‌ها رو حل می‌کنه و زندگیشون رو بهتر می‌کنه.

 

استراتژی بازاریابی

 

بیشتر بخوانید: تفاوت کارشناس فروش و بازاریاب از 5 بعد مختلف سازمانی

 

4. تعریف بودجه

نحوه پخش پیام شما ممکنه به میزان بودجه‌تون بستگی داشته باشه. می‌خواهید تبلیغات کنید؟ با اینفلوئنسرها همکاری کنید؟ یا امیدوارید که به صورت ارگانیک در رسانه‌های اجتماعی وایرال بشید؟

 

همه این‌ها مواردی هستن که باید براشون بودجه مشخصی اختصاص بدید و البته که این‌ها تنها بخشی از هزینه‌های استراتژی بازاریابی هستن.

 

5. انتخاب کانال‌های مناسب

فرقی نمی‌کنه که چقدر برای ایجاد پیام مناسب زمان و هزینه صرف کنید و اصلاً بهترین پیام ممکن رو طراحی کنید یا نه، اگر پیام‌تون رو از طریق کانال مناسب به گوش مخاطب نرسونید، کمترین نتیجه رو می‌بینید. انتخاب بهترین کانال برای تلاش‌های بازاریابی‌تون بستگی داره به این که مشتری‌های شما چه کسانی هستن، به چه کسی اعتماد دارن، چه نوع رسانه‌هایی مصرف می‌کنن و چه بودجه‌ای برای کار دارین.

 

بیشتر بخوانید: آموزش بازاریابی تلفنی | بازاریابی تلفنی موفق چگونه است؟

 

6. پیگیری معیارهای قابل اندازه‌گیری

برای هدف‌گذاری بازاریابی‌تون، باید بدونید که آیا پیام‌تون به گوش مخاطبان خودش می‌رسه یا نه. برای این کار باید معیارهای خودتون رو تعیین کنید و نحوه ارزیابی موفقیت تلاش‌های بازاریابی‌تون رو مشخص کنید. به عنوان مثال، ممکنه تصمیم بگیرید که موارد زیر رو پیگیری کنید:

  • سرنخ‌های جدید
  • ثبت‌نام مشتریان
  • درآمد
  • فروش یک محصول خاص
  • دنبال‌کنندگان رسانه‌های اجتماعی
  • حفظ مشتری
  • حساب‌های جدید باز شده

 

بیشتر بخوانید: 8 ترفند ساده جذب مشتری برای فروش بیشتر

 

نتیجه‌گیری

شرکت‌ها باید محصولات و خدمات خودشون رو بفروشن تا درآمد کسب کنن و در مسیر تبدیل شدن به یک کسب‌وکار موفق قرار بگیرن. اون‌ها همچنین باید مشتری‌ها رو متقاعد کنن که محصولاتشون رو بخرن و مشتری‌ها رو از رقبا به خودشون جذب کنن. داشتن یک استراتژی بازاریابی که این فرآیند و موارد دیگه رو مشخص کنه، یک گام حیاتی در تبدیل مشتری‌های بالقوه به مشتری‌های واقعیه.

 

سوالات متداول

استراتژی بازاریابی چیه؟

یک استراتژی بازاریابی جزئیات تبلیغات، دسترسی و کمپین‌های روابط عمومی که توسط یک شرکت انجام می‌شه رو مشخص می‌کنه.

4P در استراتژی بازاریابی چه معنایی داره؟

4P یا همون آمیخته بازاریابی شامل محصول، قیمت، تبلیغات و مکان هستن.

آیا استراتژی بازاریابی همون برنامه بازاریابیه؟

اصطلاحات “برنامه بازاریابی” و “استراتژی بازاریابی” اغلب به جای یکدیگر استفاده می‌شن، چون یک برنامه بازاریابی بر اساس یک چارچوب استراتژیک کلی توسعه پیدا می‌کنه.

این مطلب رو دوست داشتید؟

احتمالا این مقالات هم برای شما جذاب باشد

حرفه‌ای تر آموزش ببین،بیشتر بفروش!