کارشناس فروش، همیشه یکی از مشاغل موردنیاز شرکتها و مجموعههای مختلفه، چرا که هیچ کسب و کاری بدون درآمد و پول نمیتونه به کارش ادامه بده. کارشناس فروش، کسیه که با مشتری تعامل میکنه، نیاز اون رو میسنجه و سعی میکنه محصول یا سرویسی که داره رو به اون بفروشه. یک نوع کارشناس فروش میدانی، کارشناس فروشی هست که توی این مقاله بهش میپردازیم.
کارشناس فروش میدانی چیست؟
یک کارشناس فروش میدانی یا همون مشاور فروش میدانی، کسیه که برای پیدا کردن مشتری جدید، به صورت حضوری باهاشون مذاکره میکنه و قرارداد فروش رو میبنده. البته باید انواع روشهای فروش رو بشناسه، اما کارایی که ازش انتظار میره شامل موارد زیره:
- رسیدن به حداقل فروش
- رابطه خوب با مشتری
- و افزایش درآمد شرکت
بیشتر بخوانید: شناخت انواع فروشنده در مسیر شغلی فروش
وظایف کارشناس فروش میدانی
یک کارشناس فروش میدانی باید از محصولاتش اطلاعات کامل داشته باشه و با مشتریان رابطه خوبی برقرار کنه. همچنین این کارشناس باید بتونه با مشتری همکاری طولانی مدت داشته باشه.
بعضی از کارهایی که یک نماینده فروش میدانی باید انجام بده شامل مواردیه که در ادامه مشاهده میکنید:
- فروش و تبلیغ محصولات به مشتریان فعلی و بالقوه
- تحلیل نیاز و سود و زیان برای مشتریان
- برقراری و حفظ رابطه مثبت با مشتریان
- پایش فعالیتهای فروش رقبا
- کمک به استراتژیهای بازاریابی شرکت و گسترش شرکت به بازارهای جدید
- تماس سرد با مشتریای بالقوه
- هماهنگی تلاشهای فروش با بخشهای دیگه
نمونه شرح وظایف کارشناس فروش میدانی
زمانی که قصد دارید به عنوان یک کارشناس فروش میدانی به فعالیت بپردازید، باید به خوبی نمونهها و شرح وظایف این پوزیشن شغلی رو بررسی کنید تا بدونید کارفرمای شما قراره چه انتظاراتی از شما داشته باشه و شما باید چه مسئولیتهایی رو عهده دار بشید.
یک نمونه کوتاه از شرح وظایف کارشناس فروش میدانی رو در ادامه برای شما قرار میدیم:
ما دنبال یه نماینده فروش پرشور، خوش برخورد و بسیار مشتاقیم تا به عضو مهمی تیم فروش ما تبدیل شود. کاندیدای ایدهآل ما کسی هست که اعتماد به نفس کافی داشته باشه و توانایی کافی برای پیدا کردن و ایجاد شراکت استراتژیک با باشگاهها/مراکز ورزشی محلی، بستن قرارداد با مشتریای جدید و تبلیغ خدمات ما به جمع بزرگی از مخاطبین را داشته باشد.
برخی از وظایف این کار شامل موارد زیر است، اما محدود به همین موارد نیست:
- تحقیق روی شرکتها برای ایجاد شراکتهای استراتژیک با آنها
- آموزش مشتریان بالقوه درباره ارزش محصولات و خدمات ما
- رسیدن به اهداف هفتگی، ماهانه و فصلی فروش
بیشتر بخوانید: 10 تکنیک زبان بدن در فروشندگی حرفهای
تفاوت کارشناس فروش و کارشناس فروش میدانی
هر دو کارشناس فروش و کارشناس فروش میدانی نقش پیدا کردن و تبدیل کردن سرنخهای فروش رو بر عهده دارن. تفاوت اصلی اونها، اینه که کارشناس فروش به جای مراجعه حضوری، حضوری کارش رو از دفتر یا از راه دور انجام میده.
کارشناس فروش میدانی برای شرکتهایی که دفتر فیزیکی دارن کار میکنه اما سرنخها رو تو کنفرانسها یا رویدادهای صنعتی ملاقات میکنه.
نتیجهگیری
کارشناس فروش میدانی شغلیه که نیاز به مهارتهای فروش، مهارتهای ارتباطی و مذاکره داره. کارشناس فروش میدانی باید بتونه محصولات و خدمات شرکت رو به مشتریان توضیح بده و باهاشون رابطه خوبی داشته باشه.
ما همیشه توی دورههای آموزش در شرکتها هم میگیم که مهمترین تفاوت کارشناس فروش میدانی با کارشناس فروش فعالیت حضوری این گروه هست. اما باید به جزئیات وظایف و مسئولیتهاش هم دقت کنید.
سوالات متداول
کارشناس فروش میدانی کیست؟
این کارشناس فروش باید با مراجعه حضوری به دفتر کار مشتریان، اونها رو پرزنت کنه و محصولات یا خدمات مجموعه رو به اونها بفروشه.
شغل کارشناس فروش حضوری مناسب کیست؟
افرادی که وارد این شغل میشن، علاوه بر مهارتهای لازم برای یک کارشناس فروش دفتری، باید توانایی مذاکره و ارتباطی بالایی داشته باشن تا توی مراجعه حضوری، به خوبی عمل کنن.
فرق کارشناس فروش دفتری با کارشناس فروش حضوری چیست؟
کارشناسهای فروش دفتری معمولا با استفاده از تلفن، نرم افزار فروش و به صورت غیرحضوری کار میکنن، اما کارشناسهای فروش حضوری باید شخصا به محل مراجعه کنن و با مشتری تعامل داشته باشن.