پیش نیازهای شغل کارشناسی فروش + راهنمای مسیر شغلی

زمان خواندن 1.5 دقیقه

نمونه قرارداد فروش پروسانتی

به روز شده در 18 آذر 1402

توسط تیم تحریریه آکادمی دیدار

زمان خواندن 1.5 دقیقه

وقتی قراره به عنوان کارشناس فروش جایی شروع به کار کنید، باید پیش‌نیازهای شغل کارشناسی فروش رو بشناسید. این راهنمای کوتاه رو یه بار بخونید. چندتا نکته اساسی هست که توی مسیر شغلی کارشناس فروش مهمه.

فهرست مطالب

هیچ‌کس، فروشنده به دنیا نمیاد. شاید وقتی به کار فروشنده‌های حرفه‌ای نگاه می‌کنیم، فکر میکنیم کارشون راحته. اما یک فروشنده عالی، زمان زیادی رو صرف کرده تا نقاط ضعف و توانایی‌هاش رو بشناسه، اونها رو تقویت کنه و بهتر مشتری‌های بالقوه یا احتمالی رو راضی کنه.

 

اگه تازه تصمیم گرفتید وارد که این حوزه بشید، یا صرفا قصد دارید مهارت‌هاتون رو ارتقا بدید، ما در ادامه یه لیست حرفه‌ای و عالی تهیه کردیم که پیش نیازهای شغل کارشناس فروش رو نشون بده و بهتون بگه چطور یک فروشنده بشید.

 

چطور فروشنده بشیم؟

طبیعتا هیچکس تو شروع کار بی‌نقص و کامل نیست، اما هرکسی باید از یکجایی شروع کنه! به طور کلی فروش، حوزه‌ایه که همه چیز توش سریع اتفاق میافته، برای همین خیلی‌ از افراد نمی‌دونن دقیقا باید از کجا شروع کنن. برای اینکه دچار سردرگمی نشید، ما از فروشنده‌های حرفه‌ای سوال کردیم و نکات مهمی رو ازشون گرفتیم. اما چندتا راه کم هزینه‌تر برای پیشرفت توی مسیر شغلی کارشناس فروش هست که در ادامه مشاهده می‌کنید.

 

1. کتاب‌های مربوط به فروش بخونید

خوندن کتاب‌های فروشندگی و موفق‌ترین فروشنده‌های جهان از مهمترین نکاتیه که باید انجام بدید تا به یک فروشنده خوب تبدیل بشید. این کتاب‌ها تقریبا توی هر زمینه‌ای وجود دارن، از مهارت‌های کلامی و ذهنیت کارآفرینی گرفته تا جنبه‌های رفتاری و روانشناسی که میتونن روی فروش موفق، اثرگذار باشن. ما توی مقاله «بهترین کتاب های فروش» 9 تا از بهترین کتاب‌ها رو معرفی کردیم که جز پیش نیازهای شغل کارشناسی فروش برای پیشرفت توی این حرفه است.

 

2. دوره‌های مختلف شرکت کنید و مدرک بگیرید

این روزها آموزش دیدن خیلی راحت شده و می‌تونید از هزاران منابع رایگان، غیررایگان، آموزش‌های حضوری، عملی و مجازی استفاده کنید تا فروشندگی رو یاد بگیرید. خیلی از این دوره‌ها به شما مدرک معتبر فروشندگی ارائه می‌کنن که می‌تونه برای رزومه کاری‌تون مفید باشه.

 

3. مقالات آموزشی بخونید

مقالات آموزشی به شما کمک می‌کنه تا با مفاهیم و مبانی کارشناسی فروش آشنا بشید. آشنایی با عبارات تخصصی و فرایند‌های فروش، کمک میکنه تا برای ورود به این عرصه آمادگی بیشتری داشته باشید. در حال حاضر شرکت‌های زیادی هستن که مقاله‌های حوزه فروش می‌نویسن. ما هم توی بخش بلاگ آمادمی فروش دیدار بهترین مقاله‌های حوزه فروش رو جمع آوری کردیم که پیشنهاد می‌کنم برای ارتقا در مسیر شغلی کارشناس فروش اونها رو یکی یکی مطالعه کنید.

 

چطور یک کارشناس فروش مستقل باشیم؟

همونطور که از اسم این کار می‌شه فهمید، کارشناس فروش مستقل کسیه که برای مجموعه‌ای کار می‌کنه، اما خودش مسئول کارهایی مثل مارکتینگ، خدمات مشتریان، تنظیم وقت و نحوه ارتباط کسب‌وکار با مشتریان هست. یک کارشناس فروش ممکنه حتی با چند شرکت بصورت همزمان کار کنه.

 

برای اینکه تو این کار خوب عمل کنید، 2 تا نکته مهم دیگه هم وجود داره که باید به اونها هم توجه کنید:

 

1) سابقه کاری

از مهم‌ترین پیش‌نیازهای کارشناسی فروش اینه که سابقه کاری با شرکت‌های مختلف داشته باشید. جدا از مشکلات پیدا کردن پوزیشن شغلی خوب، نداشتن این سابقه باعث میشه که اطلاعات کافی و تکمیلی درباره مفاهیم و فرایند فروش نداشته باشید. با سازمان‌های غیرانتفاعی کار کنید و تجربه تون رو بهتر کنید.

 

2) توانایی خود مدیریتی

خیلی مهمه که مشکلی با تنهایی کار کردن نداشته باشید و حتی مهم‌تر، اینکه بتونید خودتون برای خودتون کار کنید. این یعنی اگر شخصی برای مدیریت و راهنمایی شما وجود نداشت، شما بتونید راحت مشکلات کار رو حل کنید و فروش موفقیت آمیزی داشته باشید.

 

حواستون باشه که شما به هر حال باید گزارش کارهای خودتون رو به شرکت یا مجموعه‌ خودتون ارائه بدید، اما احتمالا کسی بالای سر شما نیست که روی کارهاتون نظارت داشته باشه.

 

کلام آخر

کارشناسی فروش یکی از مهم‌ترین قسمت‌های یک مجموعه و کسب‌وکاره. درواقع شما توی این کار باید ورودی و نقدینگی یک مجموعه رو تامین کنید. برای اینکار باید یکسری توانایی‌ها و آمادگی‌ها داشته باشید که تو این مقاله نگاهی به اونها انداختیم.

 

سوالات متداول

کارشناس فروش مستقل کیه؟

به کسی گفته میشه که شخصی به عنوان «مدیر فروش» روی کارهاش نظارت نمیکنه و خودش باید تمام امور رو پیش ببره.

چجوری کارشناس فروش بشیم؟

اول توی این کار آموزش‌های اولیه رو ببینید و باهاش آشنا بشید، بعد سراغ آموزش‌‎های حرفه‌ای‌تر و پیشرفته (یا دوره‌های کارآموزی) برید و سپس مشغول به کار بشید.

چه کتاب‌هایی بخونیم؟

هر کتابی، محتوای خاصی داره و نیاز خاصی رو هدف قرار داده. بهتره با توجه به نیازهای خودتون، بهترین کتاب‌ها رو انتخاب کنید. مثل فروش بیشتر در زمان کمتر یا شنا با کوسه ها بدون آنکه زنده بلعیده شوید…

5/5 - (1 امتیاز)

Catalogue Mockup
احتمالا این مقالات هم برای شما جذاب باشد

حرفه‌ای تر آموزش ببین،بیشتر بفروش!